Eiwitrijke voeding om spiermassa op te bouwen

Wanneer het gaat om het opbouwen van je spieren, dan is eiwit een van de belangrijkste voedingstoffen. Wanneer je het lichaam van een Griekse god wilt krijgen, moet je er voor zorgen dat je er iedere dag genoeg van binnen krijgt. Tegelijkertijd wil je ook niet elke dag hetzelfde eten. Want je wilt ook niet elke dag aan de kip en rijst en broccoli. Daarom hebben wij hier acht producten die passen in een eiwitrijk dieet.

1. Kikkererwten

Eiwitrijk en geschikt voor verschillende gerechten. Kikkererwten hebben iets weg van nootjes en zitten vol van het goede spul. Het bevat namelijk 15 gram eiwit. Het wordt veel gebruikt in Marokkaanse en Mexicaanse gerechten.

2. Melk (zuivel)

Het wordt niet voor niets de witte motor genoemd. Een beker van dit eiwitrijke spul bevat 8 gram eiwit. Dat is toch snel naar binnen gewerkt.

3. Oesters

Ben je, zodra de restaurants weer open zijn, van plan om lekker fancy te gaan dineren? Kies dan voor oesters. Een schelp bevat 2 gram eiwit. Dat tikt dus lekker aan, maar dat zal de rekening na het dineren waarschijnlijk ook wel zijn.

eiwitrijke voeding

4. Notenmix

Wanneer je denkt dat er bij een gezond dieet geen ruimte is voor lekkere tussendoortjes heeft het mis. Neem tijdens het kijken naar je nieuwe Netflixserie gewoon een paar handjes notenmix. Amandelen, cashewnoten, of pistachenoten, zitten boordevol eiwitten en andere gezonde stoffen.

5. Sojabonen

Voor veel vegans is soja lekker als vleesvervanger. Het zit dan ook verwerkt in Tempeh en Tofu. Maar ook losse sojabonen als edamame (nog niet rijpe peulen), worden tegenwoordig als snack gegeten. Een beker van deze eiwitrijke boontjes bevat al 19 gram eiwit.

6. Havermout

Havermout, is een prima ingrediënt voor een voedzaam ontbijt. Het bevat verschillende gezonde voedingstoffen zoals vezels. Er zit per honderd gram ongeveer 12 gram eiwit in. Vaak wordt dit gegeten met melk, waardoor het aantal eiwitten in je ontbijtje alleen maar oploopt. Goed begin van je dag dus.

eten havermout afvallen

7. Sardientjes

Voor de visliefhebber hebben wij goed nieuws: een blik Sardientjes bevat 23 eiwit. Je zou het eens op een broodje kunnen proberen of in een frisse salade met nootjes en andere groenten.

8. Eieren

Natuurlijk zit er ook eiwit in eieren. Wel 13 gram per stuk, dus er regelmatig eentje naar binnenwerken kan absoluut geen kwaad bij het opbouwen van je spierenmassa.

Wil je meer weten over eiwitrijke producten? Lees dan ons artikel over eiwitrijke recepten, of lees het artikel over de big five onder de eiwitrijke voedingsproducten.