1. Artemis Fowl

Colin Farrell speelt de vader van Artemis Fowl, een jong wonderkind dat in een wonderlijke wereld leeft. De film is gebaseerd op een fantasierijke boekenreeks en vertelt hoe Artemis’ vader wordt ontvoerd door feeën. De 12-jarige Artemis moet er vervolgens alles aan doen om zijn vader te bevrijden, onder andere met behulp van een fee en een dwerg. De film werd geen groot succes, maar werd juist één van de slechtste films van het jaar.

 

2. Half Brothers

Ook Half Brothers hoort bij de top 10 met slechtste films van 2020. In de film komen twee jonge mannen er achter dat ze dezelfde vader hebben. Hij heeft hen nooit eerder vertelt dat ze half broers zijn, maar nu hij op sterven ligt besluit hij dat wel te doen. Sterker nog: zijn laatste wens is voor zijn zonen om elkaar beter te leren kennen tijdens een road trip.

 

3. Brahms: The Boy II

Een horrorfilm kan natuurlijk niet ontbreken in de lijst van slechtste films van 2020. Het plot van Brahms: The Boy II is niet bijster origineel. Een familie besluit te verhuizen en neemt hun intrek in een grimmig huis. De zoon van het gezin vind een mysterieuze pop. Al gauw heeft deze vondst grote gevolgen voor het gezin.

 

4. Force of Nature

Acteurs als Emile Hirsch en Mel Gibson konden van Force of Nature geen topper maken. De film gaat over een groep dieven in Puerto Rico. Ze zijn van plan een grote slag te slaan, maar een grote orkaan dreigt roet in het eten te gooien.

 

5. Jiu Jitsu

Jiu Jitsu is een combinatie van science-fiction en martial arts. Een combinatie die je niet zo snel ziet in een film. Daar dachten de recensenten van Jiu Jitsu waarschijnlijk ook over. Een groep krijgers moet het tegen een alien-invasie opnemen in de film, waarin onder andere Nicolas Cage een rol speelt.

 

6. Songbird

Michael Bay, bekend van onder andere 6 Underground en Transformers, regisseerde Songbird. Je zou dus denken dat de film het goed zou doen, maar toch hoort de film bij de lijst van slechtste films uit 2020. De thriller film gaat over een toekomst waarin de pandemie nog steeds gaande is en verre gevolgen heeft voor de samenleving.

 

7. Dolittle

Wij zien Robert Downey Jr. toch liever als Ironman. In Dolittle volgen we een dokter die met dieren kan spreken en hierdoor een hechte band met ze opbouwt. Het leuke aan Dolittle is het feit dat die dierenstemmen door een brede, bekende cast wordt ingesproken, zoals Rami Malek, Tom Holland en Ralph Fiennes.

 

8. The Tax Collector

The Tax Collector gaat over iemand die voor een bende uit Los Angeles werkt. Zijn taak is het geld innen van belastingen aan die bende. Als er een oude rivaal opduikt moet hij er alles aan doen om zijn familie te beschermen. Onder andere Shia LaBeouf speelde in de film.

 

9. Fantasy Island

Ook Fantasy Island is één van de slechtste films van 2020. De film gaat over een speciaal eiland waar een aantal prijswinnaars een bezoek aan mogen brengen. Hun diepste dromen worden er werkelijkheid, maar al gauw blijkt dat deze dromen heftige gevolgen hebben.

 

10. The Last Days of American Crime

De actie in The Last Days of American Crime is alom aanwezig en maakt de film niet saai. Maar het plot en de acteerprestaties van de film werden niet goed ontvangen. De actiefilm gaat over een toekomstig Amerika waarin alle misdaad met een bepaald signaal onmogelijk wordt gemaakt. Een grote gangster brengt een team samen om nog één keer een grote slag te slaan.