10. The King of Staten Island

Pete Davidson, onder andere bekend als de ex van de knappe Ariana Grande, speelde dit jaar de hoofdrol in The King of Staten Island. Die film staat op de 10e plaats van de beste films van 2020.

Davidson speelt Scott, die erg worstelt met het overlijden van zijn vader. Zijn trauma aan die periode zorgt ervoor dat hij vooral bezig is met blowen en chillen. Dat terwijl zijn zus hard aan haar toekomst werkt en naar de universiteit vertrekt. In Scotts uitzichtloze bestaan komt verandering wanneer zijn moeder een nieuwe vriend krijgt.

IMDb-score: 7.1 

 

9. The Invisible Man

Ook deze spannende horrorthriller staat tussen de lijst van beste films van 2020. Elizabeth Moss van The Handmaid’s Tale speelt Cecilia Kass. Zij heeft een gewelddadige en extreem rijke partner, die ze in de nacht verlaat. Hij pleegt zelfmoord, maar is hij wel echt dood?

Ze krijgt namelijk het gevoel dat ze wordt achtervolgt door een onzichtbare persoon. Is dit haar ex, die een spel met haar speelt om haar leven te ruïneren?

IMDb-score: 7.1 

 

8. The Croods: A New Age

Onder andere Ryan Reynolds en Nicolas Cage verzorgden de stemmen voor deze animatiefilm. In dit vervolg op de film uit 2013 volgen we weer de Croods-familie. Ditmaal gaan ze op zoek naar een perfecte plek om te wonen. Ze komen een nieuwe familie tegen, die het allemaal goed voor elkaar lijkt te hebben. Maar moderner betekent niet perse beter. Daar komt de familie al gauw achter.

IMDb-score: 7.1

 

7. Never Rarely Sometimes Always

Deze Amerikaanse film gaat over de zeventienjarige Autumn die ontdekt dat ze ongewenst zwanger is. Ze besluit om een abortusproces in gang te zetten, maar stuit hierbij op weerstand van haar omgeving.

Samen met een vriendin reist ze naar New York om haar abortus te plegen. Tijdens hun reis leren de meiden veel over zichzelf. Onder de beste films van 2020 is Never Rarely Sometimes Always niet de film die de meeste bioscoopbezoekers wist te krijgen, maar hij deed het wel erg goed op filmfestivals.

IMDb-score: 7.3

 

6. Onward

In deze top 10 is Onward, net als The Crooks 2, een animatiefilm. In deze film volgen we twee broers. Ze wonen in een fantasierijk land, waar veel mythische wezens voorkomen. Zelf zijn ze elven en hebben ze een belangrijke missie. De broers proberen namelijk een artificat te zoeken waardoor ze tijdelijk hun overleden vader terug kunnen halen. Onder andere Tom Holland en Chris Pratt verzorgden stemmen voor de film.

IMDb-score: 7.4

 

5. Mank

Mank is pas heel kort uit en staat op Netflix. De film lijkt een gooi te doen naar de Oscar voor Beste Film. De film gaat over het leven van Herman J. Mankiewicz, een scenarioschrijver uit de jaren 30. Hij schreef het script voor één van de beste films ooit, Citizen Kane. Het leven van de scenarioschrijver ging niet altijd over rozen en leent zich daarom perfect voor de dramatische, ontroerende en vette film. In het overzicht van de beste films van 2020 mag de film dus ook niet ontbreken.

IMDb-score: 7.4

 

4. Tenet

Van alle beste films van 2020 was Tenet de film waar het meeste over werd gepraat en die ook veelvoudig werd gekeken. De hoofdpersoon in de film wordt ingehuurd door een bedrijf. Zijn taak? De Derde Wereldoorlog tegenhouden? Bizar detail: hij moet tegen de tijd in reizen. Dingen die zich afspelen zijn dus juist nog niet eerder gebeurd. Het moge duidelijk zijn dat de uitleg van Tenet erg handig is om bij de hand te hebben nadat je deze film hebt gekeken.

IMDb-score: 7.7

 

3. The Trial of the Chicago 7

Ook met The Trial of the Chicago 7 doet Netflix een greep naar de Oscars. Onder andere Sacha Cohen en Eddie Redmayne spelen een rol in de film. Daarin zijn er grote rellen in Amerika omstreeks 1968. Oorzaak voor de demonstraties is de Vietnamoorlog en de rol van de politie. Een groep mannen wordt aangeklaagd vanwege hun betrokkenheid bij de demonstraties. Hun proces dat er vervolgens tegen hun wordt gevoerd vormt de rode draad van de film.

IMDb-score: 7.9

 

2. Soul

Deze Disney-film gaat over een jazzmuzikant genaamd Joe. Wanneer hij op weg is naar een optreden raakt hij betrokken bij een ongeluk. Als gevolg hiervan komt zijn ziel los van zijn lichaam. In de ‘Great Before’, waar zielen persoonlijkheden en karaktereigenschappen krijgen, moet hij zijn best doen weer terug te keren naar de normale wereld.

IMDb-score: 8

 

1. Hamilton

De absolute nummer één onder de beste films van 2020 is Hamilton. De film is gebaseerd op een musical en er wordt dus veel in gezongen. Het plot van de film focust op de immigrant Alexander Hamilton, die naar New York emigreert. Zijn rol in het leger, carrière en persoonlijke leven vormen de rode draad en leveren de film een hoge IMDb-score op.

IMDb-score: 8.6