De doorbraak van Ariana Grande

Met haar 27 jaar is Ariana Grande-Butera nog volop in de bloei van haar leven, maar ze heeft al zo veel bereikt. De focus lag in het begin op acteren, maar zingen vond ze ook altijd al een genot om te doen. Haar grote doorbraak begon in 2010 met de sitcom Victorious die uitgezonden werd op Nickelodeon. Ze deed op haar 16de auditie voor deze hitserie en heeft uiteindelijk alle vier de seizoenen meegespeeld. Ze speelde hier de naïeve, schattige en domme roodharige Cat Valentine. Later heeft ze een spin-off gemaakt genaamd Sam & Cat. Tien jaar later en deze vrouw heeft onder de vrouwen de meeste volgers op Instagram, wereldwijd. Inclusief mannen, staat enkel Cristiano Ronaldo haar nog in de weg.

De muzikale doorbraak van Ariana Grande

Yours Truly is het debuutalbum van de klein popster. Deze kwam in 2013 uit en het kwam in de Verenigde Staten op nummer 1 te staan. Voor 53 weken lang stond het in de Billboard 200. Daarmee is de knappe Ariana de vijftiende vrouwelijke soloartieste die op nummer 1 is terecht gekomen met haar debuutalbum. Indrukwekkend. Wat eigenlijk nog zieker is, is dat haar tweede album My Everything wederom op de eerste plaats eindigde in de Verenigde Staten. Dit is, op Susan Boyle, nog nooit een andere artiest gelukt. En we hebben het nog niet eens over haar aantal Spotify streams gehad. We kunnen wel concluderen dat deze knappe vrouw een mega succesvolle zangeres is geworden én als je het aan ons vraagt, behoort ze ook zeker tot de knapste zangeressen van de wereld. Maar daar straks meer over.

De meeste volgers op Instagram

Als je zo’n succesvolle actrice én artiest bent, dan is het ook geen wonder dat je, op Cristiano Ronaldo (239 miljoen) na, de meeste volgers hebt op Instagram. Oké, het account van Instagram zelf heeft de meeste volgers, namelijk 317 miljoen. Maar die tellen wij even niet mee. Met 203 miljoen volgers op Instagram heeft Ariana een mega bereik. Naast Instagram heeft ze ook nog eens 42 miljoen abonnees op YouTube en heeft ze meer dan 16 miljard views op haar filmpjes. Dat is echt niet normaal. Zelfs op Twitter heeft ze 76 miljoen volgers.

Het is wel duidelijk dat deze vrouw razend populair is en dan te bedenken dat ze begon als de actrice achter Cat Valentine. Wie had dat gedacht? Nou, laten we maar snel naar die foto’s kijken die haar meer dan 200 miljoen volgers heeft opgeleverd.