De nieuwe Netflix film Mank 

De nieuwste productie van Netflix is een ware topper en gaat een gooi doen naar de Oscar voor ‘Beste Film’, maar gaat dat lukken? Het ziet er in ieder geval heel vet uit en wij kunnen niet wachten. De volledige nieuwe Netflix film is in het zwart-wit, wat een hele andere dimensie geeft aan de film. Zo was één van de beste films aller tijden ook in het zwart-wit. Dat belooft veel goeds.

De nieuwe film van Netflix Mank is een biografische dramafilm die gebaseerd is op het leven van Herman J. Mankiewicz. Deze man was een scenarioschrijver uit de jaren 30 en had de bijnaam Mank. Herman J. Mankiewicz schreef het script voor Citizen Kane, volgens vele filmcritici écht de allerbeste film ooit. De film Mank is rondom deze allerbeste film ooit gebaseerd en de problemen die eromheen ontstaan. Herman is een leuke en slimme man, maar hij heeft ook drankproblemen. De scenarioschrijver stond verder ook aan de basis van films zoals The Wizard of Oz. Het meest bijzondere hieraan is natuurlijk dat deze man een pionier is in zijn vak en de grondslag heeft gelegd voor vele scenarioschrijver vandaag de dag.

 

Gary Oldman in de nieuwste Netflix Original

Gaat deze film tussen de beste Netflix Originals terecht komen? Dat weten we nog niet zeker, maar ze hebben in ieder geval een goede man gevonden voor de hoofdrol. Gary Oldman staat bekend om historische figuren te spelen. Zo heeft hij de componist Ludwig Beethoven gespeeld en Winston Churchill. Maar we kennen hem natuurlijk het beste als James Gordon uit de Batman reeks en Sirius Zwarts uit de Harry Potter filmreeks. Deze man heeft onwijs veel ervaring en prijzen gewonnen voor zijn acteerwerk, dus dat beloofd wederom veel goeds. We moeten nog tot 4 december wachten, maar dan kunnen we van deze nieuwe Netflix film gaan genieten.