Slechtste films aller tijden

Meestal schrijven we je over films of series die juist door hun kwaliteit de moeite waard zijn. Zoals Chernobyl, die een 9,6 scoort op IMDb. Helaas leven we in een wereld waar de slechte films in de meerderheid zijn ten opzichte van de goede films. Een hoop zijn slecht, niet meer en niet minder, en zijn gewoon zonde van je tijd. Sommige films maken het zo bont en zijn zo onvoorstelbaar belabberd dat het ronduit lachwekkend wordt en je eigenlijk niets ander dan verwondering kan hebben hoe zo’n film in godsnaam tot stand gekomen zijn. Dit zijn films die zo slecht zijn, en zo goed zijn in het slecht zijn, dat het hilarisch wordt. Wij hebben voor jou een lijst gemaakt van vijf films die ontegenzeggelijk behoren tot de slechtste films aller tijden.

 

The Refridgerator

Het begon allemaal met The Birds van Alfred Hitchcock in 1963. In die film wordt een groep leerlingen aangevallen door een zwerm kraaien. Het leidde tot allerlei parodieën. Waar The Birds een meesterwerk is, gold dat voor alle films de plot van de film na-aapte bepaald niet. De vogels werden voor van alles en nog wat vervangen. Van tomaten in Attack of the Killer Tomatoes tot recentelijk donuts in Attack of the Killer Donuts. Het toppunt van dit alle belachelijke geweld is toch wel in de Italiaanse film The Refrigerator, waarin je raadt het al, mensen worden opgeslokt door killer koelkasten.

Rotten Tomatoes: 36%.

 

The Room

Niet te verwarren met Room uit 2015, wat wel een goede film is. Nee, The Room uit 2003 is een van de slechtste films aller tijden en is om die reden een ware cult klassieker geworden. Het meesterbrein achter dit gedrocht is Tommy Wiseau. Het script voor de film baseerde Wiseau, die ook de hoofdrol in de film speelt, op een niet uitgegeven roman van hemzelf. De film kostte maar liefst 6 miljoen dollar om te maken en het is nog altijd niet helemaal duidelijk waar al dat budget vandaan gekomen is. Sommige bronnen melden dat het volledig Wiseau’s eigen geld was. De film en de man erachter blijven mysterie, terwijl het acteerwerk in The Room waarschijnlijk het slechtste is dat ooit op film gezet is.

Rotten Tomatoes: 26%.

 

Movie 43

Movie 43 uit 2013 behoort ook zeker tot de slechtste films aller tijden. De film met een sterrencast waar Marvel u tegen zegt, geldt als de flauwste grap die Hollywood ooit over zichzelf gemaakt heeft. De film is opgedeeld in een aantal segmenten, die titels dragen als ”Truth or Dare” en ”Superhero Speed Dating.” Onder de cast bevinden zich namen als Kate Winslet, Hugh Jackman, Halle Berry, Naomi Watts, Chris Pratt, Emma Stone en echt nog veel meer. Movie 43 zou eigenlijk bedoeld zijn als comedy, maar het is onmogelijk te achterhalen wat in het desastreuze script bedoeld is als grap en wat niet. Deze film geldt als voorbeeld van hoe een Hollywood productie de mist in kan gaan en mag niet missen tussen de slechtste films ooit.

Rotten Tomatoes: 5%.

 

Howard the Duck

Howard the Duck is een film uit 1986 met als executive producer George Lucas. Inderdaad, dat is dezelfde George Lucas die eerder films als Star Wars en Raiders of the Lost Ark regisseerde. Howard the Duck is bovendien nota bene een adaptatie van een Marvel comic. In de live action film, die naar verluidt 37 miljoen dollar heeft gekost, staat een pratende eend in pak centraal. Howard is afkomstig uit een andere wereld, Duckworld, waar de samenleving bevolkt wordt door vermenselijkte eenden. Ergens ga je je toch afvragen, hoe het kan dat werkelijk niemand bij Universal Pictures tot inkeer kwam en iedereen om zich heen wakker schudde om de productie van deze verschrikking te stoppen. Deze kolossale blunder behoort zeker tot de slechtste films ooit.

Rotten Tomatoes: 15%.

 

Sharknado

In deze film wordt Los Angeles geteisterd door een heftige tornado. Maar dat is niet zomaar een tornado, het is een wervelwind vol vleesetende haaien. Briljant! Door de cycloon voor de kust van LA, stijgt het waterpijl van de oceaan. En laten die stukken water nu net vol zitten met de zwemmende moordmachines. De film focust zich op een LA dat overspoeld wordt door haaien, inclusief verschrikkelijke CGI en referenties naar Jaws om het feest compleet te maken. Je mag dan misschien gaan zeuren dat dit helemaal niet kan, en dat zal ook allemaal wel, maar dit is gewoon de allerbeste film sinds The Godfather. Er zijn dan ook maar liefst vijf (!) vervolgen gekomen op Sharknado. Deze film is het toppunt van zo-slecht-dat-het-goed-is en mag niet ontbreken bij de slechtste films aller tijden

Rotten Tomatoes: 82%