Vikings: Valhalla wordt toffe spin-off van Vikings

De eerste vijf seizoenen van Vikings stonden al langer op Netflix. Sinds kort is daar ook het eerste deel van het zesde (en tevens laatste) seizoen bijgekomen. Voor de tweede helft en dus de allerlaatste afleveringen moeten we nog wat langer geduld hebben. Maar het einde van seizoen zes betekent niet het einde van de franchise. Er wordt namelijk al een tijd gewerkt aan de spin-off, die Vikings: Valhalla zal heten. Ook al moeten er we er nog even op wachten, toch is er al veel bekend over deze spin-off.

Vikingen hemel

De naam Valhalla refereert naar de Viking hemel waar de sterkste en heldhaftigste krijgers naar toe gaan wanneer ze sterven. In de serie zagen we hoe deze plek voor veel Vikingen een motivatie was om zo moedig mogelijk te vechten. Onze favoriete helden zullen we echter niet in de Vikings spin-off terugzien. De serie speelt zich namelijk honderd jaar na de huidige gebeurtenissen af. Alleen naar Rollo wordt er waarschijnlijk gerefereerd. Hij is de voorvader van één van de nieuwe hoofdpersonen.

Valhalla

Strijd om de troon in Netflix serie

De nieuwe hoofdpersonen in Valhalla komen voor machtige vijanden te staan. De periode van de spin-off wordt namelijk gekenmerkt door een Engeland dat succesvol terug weet te vechten. Nadat koning Edward sterft, zijn er maar liefst drie mannen die de macht over willen nemen. Uit Game of Thrones weten we hoe hard het er aan toe kan gaan in een strijd om de troon. We verwachten dus ook veel intrige en (politiek) geweld.

Valhalla

Nieuwe generatie krijgshelden in de serie

De beroemde Viking Leif Erikson en diens zus zullen allebei te zien zijn in de serie. William de Veroveraar is de afstammeling van Rollo. Hoe hun verhaallijnen zich met elkaar zullen verweven, zullen we waarschijnlijk pas in 2021 zien. Dan wordt de serie verwacht. Wel weten we nu al dat het eerste seizoen maar liefst 24 afleveringen zal krijgen. Tot het zover is, kunnen we gelukkig nog genieten van het huidige Vikings op Netflix.