Je trimt je baard niet goed

Dit is voor velen een open deur, en toch doen veel het fout en dit kan je baard verpesten. Bij het laten groeien van een baard laten velen de teugels vieren. Ze vergeten dan nog wel eens om hun baard tussentijds te trimmen. Wat je krijgt, is een lange baard met kale plekken erin. Dit ziet er enorm onverzorgd uit. Door het tussentijds te trimmen, zorg je ervoor dat de baard gelijkmatiger blijft groeien

 

Je wast je baard niet

Je kan je baard niet goed wassen. Vooral als je een lange volle baard hebt kan dit nog wel eens fout gaan. Als je voor het eerst een lange baard laat groeien maak je misschien wel de vergissing om je baard met ‘normale’ shampoo te wassen. Met normale shampoo bedoel ik shampoo die je voor je hoofd gebruikt. Deze shampoo is dan ook bedacht om op je hoofd aan te brengen en niet op je kin. Er kunnen hierdoor schadelijke stoffen in zitten die je huid beschadigen. Gebruik dan ook baardshampoo om je baard goed te verzorgen.

Je borstelt je baard niet, of verkeerd

Het borstelen van je baard. Je doet het al snel te vaak of te weinig. De juiste middenweg vinden is dan ook soms lastig. Er is geen duidelijk richting hoe vaak je het per week moet doen want het is per mens verschillend. Wel moet je rekening houden dat als je het te vaak doet je haren zullen splijten of eruit getrokken worden. Te weinig borstelen zorgt ervoor dat je baard er onverzorgd uit ziet. Gebruik hiervoor geen haarborstel maar een baardborstel. Een haarborstel is gemaakt voor het hoofd en bereikt daardoor niet alle kleine haartjes.

Je gebruikt geen oliƫn

Om je baard tot in de puntjes te verzorgen moet je conditioner of baardolie gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de baardhaartjes gezond en fit blijven. Door gebruik van conditioner zullen de baardhaartjes niet breken en dit versnelt de weg naar een volle baard. De natuurlijke ingrediƫnten zorgen dan voor een mooie glans op jouw baard.

Het is handig om te weten welke soorten baarden bij jou passen. Lees dus het volgende: Hoe kies je de baard bij jouw gezichtsvorm?