Welke verschillende soorten baarden zijn er?

Met een baard kun je gewoon ontzettend veel kanten op. Er zijn veel varianten, maar lang niet alles staat goed bij iedereen. Het is dus een must om goed na te denken over wat het beste bij jou staat. Wij zetten speciaal voor jou de 13 verschillende soorten baarden op een rijtje om eens te proberen. Haal er je inspiratie uit en ga ervoor.

 

1. De bedrijfsbaard

Deze baard valt zeker onder de tijdloze baarden. Dit houdt in dat je met deze echt wel een tijdje vooruit kunt. Hij is wat aan de volle kant, dus in de echte formele sferen kan dit een misser zijn. Let wel op dat je je baard dan goed blijft onderhouden. Zorg ervoor dat er geen losse haren bij zitten en dat de zijkanten netjes afgewerkt zijn.

2. BeardStache

Dit is eigenlijk een combinatie van een wat langere snor en een kort baardje van zo’n 4 tot 5 millimeter. Vorig jaar is deze trend op komen zetten en sindsdien is hij ook niet meer verdwenen. Het voordeel aan dit type baard is dat het wat minder lang duurt voordat hij helemaal goed gegroeid is.

3. Van Dyke baard

Dit type baard gaat ver terug de geschiedenis in en is al honderden jaren niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het is een combinatie van een korte snor en een sikje, waardoor hij erg geschikt is voor mannen die wat minder haargroei hebben in het gezicht.

4. De klassieke sik

Ondanks dat er veel variaties zijn op deze baard, heeft het eigenlijk altijd wel een klassieke uitstraling. Er moet wel bij gezegd worden dat dit type niet voor iedereen weggelegd is. Het staat een stuk minder goed op ronde of mollige gezichten. Heb jij een slank of hoekig gezicht met sterke jukbeenderen? Dan is de sik perfect voor jouw gezicht, want het zal precies deze dingen in jouw gezicht accentueren.

baard voor mannen

5. De Balbo

Deze stijlvolle baard bestaat uit drie delen. Het gedeelte op de kin, de snor en de ‘soul patch’. Ook deze baard is weer goed voor het accentueren van je jukbeenderen en kaaklijn. Het nadeel aan deze baard is dat hij lastig is om zelf te onderhouden, omdat je hier bepaalde trimmers en flink wat tijd voor nodig hebt. Kun je dit niet zelf, zul je het wekelijks moeten laten doen.

6. De Mutton Chops

Dit is een gewaagde baard om de deur mee uit te lopen, maar hij is wel bezig met zijn comeback. Ook dit type bestaat al een tijdje en is niet meer weg te denken. Eigenlijk zijn het gewoon twee lange bakkebaarden die langs je kaak lopen. Je kunt deze baard op twee manieren dragen. Je kunt het haar samen laten komen tot een snor boven de lip, maar je kunt er ook voor kiezen om ze te laten eindigen op je kin.

7. The yeard

Dit is eigenlijk gewoon een langere volle baard. Hij heeft een wilde uitstraling, waardoor sommige vrouwen dit type baard erg aantrekkelijk vinden. Wel kan het tot een jaar duren om deze baard helemaal te laten groeien tot een mooie lengte en is het belangrijk om het goed schoon te houden om bacterievorming te voorkomen.

8. Stoppelbaardje

Val alle verschillende soorten baarden, is dit baardje toch wel een klassieker. Eigenlijk kan iedere man dit wel hebben. Daarnaast geeft het je gezicht een ruig randje en geeft het de indruk dat je een mooie kaaklijn hebt. Wel lijkt het eenvoudiger dan het daadwerkelijk is. Het is geen kwestie van stoppen met scheren dus zo gemakkelijk zal het niet gaan.

stoppelbaardje voor mannen

Foto Instagram: Kosta Williams

9. De volle baard

Deze ruige mannelijke baard past bij iedere gezichtsvorm, waardoor hij erg populair is. Het lijkt misschien een beetje onverzorgd, maar dat is het zeker niet. Je moet hem goed blijven behandelen, losse haren wegknippen en je bakkebaarden goed in de gaten houden. Het laten groeien ervan lijkt een uitdaging, maar dat valt reuze mee. Laat het vooral groeien en zorg dat het overal tenminste een centimeter lang is.

10. De Hollywoodbaard

Deze baard dankt zijn naam aan de vele Hollywoodsterren die kiezen voor deze baan. Hij staat ook wel bekend als het sikje dat iets verlengd is en is absoluut niet gemakkelijk om zelf thuis na te bootsen voor spiegel. Begin hier dus ook niet zelf aan, want dat levert een hoop frustraties op.

11. De Bandholz

De Bandholz, ook wel houthakkersbaard, is nog niet zolang geleden overgenomen door de hipsters. De baard heeft een rauwe en wilde uitstraling en je hoeft er eigenlijk weinig aan te doen om het in model te brengen. Wel kost het een hoop tijd om hem te verzorgen. Baarden van deze omvang moeten wel goed verzorgd worden. Minstens een keer per week moet hij goed gewassen worden.

12. De Verdi

Dit type baard werd ooit gedragen door de Italiaanse componist Verdi en is twee eeuwen later enorm populair. De volle lange baard en losse snor zien er erg klassiek uit, waardoor vooral de oudere mannen goed voor de dag komen met deze baard. Verder is de baard ook perfect voor mannen die minder groei hebben op het stuk dat de snor en baard met elkaar verbindt, omdat de baard en snor in deze look los van elkaar zijn.

13. The Dutch

Deze nogal ouderwetse baard staat niet iedereen en zouden we daarom ook lang niet iedereen aanraden. Eigenlijk is dit een redelijk volle baard zonder snor. Deze style is al een tijdje uit de mode en ik eigenlijk alleen geschikt om een vierkante kaaklijn te benadrukken.

 

Nu je weet voor welke baard je moet gaan, kun je het roer meteen omgooien door ook voor een nieuw kapsel te gaan. Lees wat de zes moderne populaire herenkapsels zijn in 2021.