Manhunt: The Night Stalker is gebaseerd op een waargebeurd verhaal

De nieuwe true crime thriller ‘Manhunt: The Night Stalker’ is dus gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het gaat over de gruwelijke daden tussen 1992 en 2009 van de man Delroy Grant. Er wordt gesteld dat hij in die tijd ongeveer 600 mensen tussen de 68 en 93 jaar heeft aangevallen, welke het lang niet allemaal hebben overleefd. Grant werd in 2011 op 53-jarige leeftijd schuldig bevonden aan maar liefst 29 strafbare feiten zoals inbraak, verkrachting en aanranding. Hij werd hiervoor vier keer veroordeeld tot levenslang, wat inhoudt dat hij voor minstens 27 jaar achter de tralies moest verdwijnen.

 

Deze vierdelige serie is gebaseerd op de dagboeken van Colin Sutton. Hij hield in zijn onderzoek naar Grant al zijn bevindingen bij, omdat hij Grant graag wilde pakken. Uiteindelijk werd hij gepakt, maar bleek het helaas te laat voor veel van zijn slachtoffers. Deze serie is een vervolg op een eerder verschenen serie over Grant. Die serie vertelde eerder al het waargebeurde verhaal over hoe de moord op Amelie Delagrange op Twickenham Green in 2004 in verband kon worden gebracht met de moord op Marsha McDonnell (2003) en de moord op Milly Dowler (2002).

Sutton wil graag dat zijn verhaal verteld wordt aan de wereld. Hij denkt dat het belangrijk is om mensen gerust te stellen over deze grote zaken. Verder wil hij laten zien dat er ook nog goede mensen rondlopen die er alles aan doen om dit soort zaken op te lossen. Hij hoopt dit over te brengen door deze zaak nieuw leven in te blazen door middel van een serie.

Waar is deze serie te zien?

De serie bestaat dus uit vier afleveringen en zijn deze week iedere dag te zien bij ITV. Maandag 20 september tot en met donderdag 23 september wordt er iedere dag een aflevering uitgezonden. Dit betekent dat op donderdag alweer de laatste uit de serie wordt uitgezonden. Helaas zijn zowel de serie uit 2019 als die van nu voor ons nog nergens te bekijken. We zullen we dus nog even moeten afwachten.

manhunt the night stalker waargebeurd true crime thriller serie (1)

Terwijl we wachten tot deze nieuwe true crime thriller te zien is in Nederland, heb je misschien wat aan deze twee actieseries. Deze staan vanaf deze week op Netflix.