Het ontstaan van puisten?

Hoewel mannen vaak niet eens aan make-up denken bij puisten bedekken, kan het toch een oplossing bieden. Je wil natuurlijk graag van je puist af en dat begrijpen we heel goed. Allereerst is het goed om te vermelden dat je puisten altijd beter kunt voorkomen dan verhelpen. Dat doe je onder andere met een goed slaapritme, gezonde voeding en de juiste gezichtsverzorging.

Natuurlijk gaat het wel eens mis. Je wordt wakker, kijkt in de spiegel en dan zit hij er toch ineens. Op dat moment kun je er niets meer aan doen en zul je moeten accepteren dat het je niet gelukt is om hem te voorkomen. Maar toch ga je liever niet de deur uit met zo’n opgezwollen puist op je kin, neus of voorhoofd. Op zoek naar andere oplossingen dus.

 

Het behandelen van een puist

Allereerst kan het helpen om de zwelling van de puist te verminderen. Puisten zijn vaak in het begin opvallend, omdat ze rood en opgezwollen zijn. Daarnaast kunnen de puist zelf en de huid er omheen een beetje pijnlijk aanvoelen. Je kunt dit bijvoorbeeld verminderen door het even te koelen met een ijsklontje of door er honing op te smeren. Zo zorg je ervoor dat de zwelling minder wordt en dat de ontsteking niet erger wordt dan hij al is.

fouten gezichtsverzorging mannen

Puist bedekken met make-up

Uiteraard zorgen de bovenstaande tips er niet voor dat de puist met een paar minuten verdwenen is. Dat kost nou eenmaal een paar dagen. De enige oplossing om er zo weinig mogelijk van te zien is je puist bedekken. Je raadt het al: daar komt de make-up bij kijken. Je hoeft nu absoluut niet bang te zijn dat je de halve drogist moet inslaan en dat je ineens 20 minuten extra in de badkamer door moet brengen. Mannen en make-up is nou eenmaal niet de meest gangbare combinatie, maar bij uiterste nood is het zeker een combinatie om te overwegen.

Allereerst is het onwijs belangrijk dat je gewoon door blijft gaan met je standaard gezichtsverzorging, omdat deze er ook voor zorgt dat je huid gehydrateerd blijft. Dit is belangrijk voor de puist zelf, maar zorgt er ook voor dat de make-up beter zal blijven zitten.

Dan ga je aan de slag met de make-up. Je hebt gelukkig maar twee producten nodig: een groene color corrector en een concealer die past bij jouw huidkleur. Dit is geen speciale mannen make-up. Je kunt gewoon naar een winkel in de buurt gaan om je eventueel te laten informeren. Je brengt eerst een beetje van de groene color corrector aan op je puist. De kleur groen zorgt ervoor dat de roodheid van je pukkel minder wordt. Je kunt dit daarna deppend uitsmeren met een kwast of sponsje. Vervolgens breng hier hierover heen de concealer in jouw huidskleur aan. Ook deze dep je helemaal goed uit, zodat het inblend met de huid om je puist heen. Hierna ben je helemaal klaar om op pad te gaan!

Nog even belangrijk om te vermelden is dat het eigenlijk altijd beter is om een puist niet te bedekken. Sowieso kun je een puist met een wondje beter niet bedekken met make-up. Hierdoor kan het het genezingsproces van het wondje vertragen. Is je puist nog heel en kun je eigenlijk echt niet anders? Dan kun je best je puist bedekken met make-up. Haal het er wel meteen weer af zodra je thuis bent.

Header: erik.forsgren