Wat is een Golden Tomahawk Steak?

Het bijzondere aan deze ruim uitgevallen karbonade is de kleur – het is omgeven met vloeibaar goud – en uiteraard de smaak. Nu is Nusret ‘Salt Bae’ Gökçe niet de eerste de beste kok en dus hangt er een flink prijskaartje aan het gerecht.

Of de prijs die je mag betalen voor de Golden Tomahawk het ook waard is, laten we even in het midden. Het feit dat je kan zeggen ooit te hebben gedineerd in een van de restaurants van de beroemde kok maakt voor de echte foodie natuurlijk veel goed. Sinds 2017 timmert de Turkse kok hard aan zijn carrière en daar is hij behoorlijk succesvol in. Dat komt natuurlijk ook door zijn filmpje waarmee hij letterlijk viral ging.

Niks bijzonders om een kok aan het werk te zien, maar de beste man slaagt er zelfs in om van een eenvoudige handeling als het bestrooien van het vlees met zout een sensatie te maken. Dat kreeg navolging en inmiddels weet hij zijn eerdere succes om te zetten in een waar imperium. Zo kun je niet alleen in Turkije gaan eten in een van zijn restaurants, ook buiten Turkije schieten zijn toko’s uit de grond. Zo kun je nu ook in Amerika, Engeland, Griekenland en de Verenigde Arabische Emiraten genieten van zijn menu’s.

Hoe duur is het stuk vlees in het restaurant van Salt Bae?

Een van zijn top creaties is dus de Golden Tomahawk. Dat ding is dus letterlijk met goud omgeven en daar betaal je dus ook de hoofdprijs voor. Om precies te zijn mag je alleen voor de steak al 857 euro aftikken. Mocht dat geen probleem zijn en je deze keer dus echt indruk wil maken op je vriendin, houd er dan wel rekening mee dat de wijnen in zijn restaurant ook niet echt goedkoop zijn. Kortom, mocht je binnenkort je dertiende maand ontvangen, denk dan goed na waar je het aan wil besteden.

Dat deze populariteit hem geen windeieren heeft gelegd, dat mag duidelijk zijn. Bekijk dan eens hoeveel Salt Bae per dag verdient.