Tips om in één dag je puist weg te krijgen

Gezichtsverzorging, gezonde voeding en een goed slaapritme zijn allemaal belangrijk om puistjes te voorkomen. Toch komt het vast wel eens voor, ook al hou jij je aan al deze dingen, dat je tóch een opvallend puistje ontdekt in je gezicht. Maar hoe kom je hier zo snel mogelijk van af? Het liefst wil je de puist in één nacht wegkrijgen.

 

Dit zijn 5 handige tips om te gebruiken, zodat dat plekje in elk geval minder opvalt en sneller verdwijnt. Het handige is dat je al deze dingen waarschijnlijk al in huis hebt.

1. IJsklontje tegen de puist

Kou kan helpen bij meerdere schoonheids- of gezondheidskwaaltjes. Denk bijvoorbeeld aan een gestoten teen die je even koud maakt, of wallen die minder worden door er een koude lepel tegen aan te houden. In het geval van puistjes is het verstandig een ijsblokje te pakken. Hou deze, omwikkelt met een theedoek, tegen de puist aan. De zwelling en het rode van het plekje zullen hierdoor aanzienlijk verminderen.

2. Honing smeren

Bij het tegengaan van jouw jeugdpuistjes kun je nóg een middel gebruiken dat je wellicht in huis hebt. Honing is namelijk ook een goed idee om op je puistje te smeren. Dit komt door twee redenen. Allereerst heeft het een hydraterende werking, zodat je huid vochtig genoeg wordt. Ten tweede gaat het ook bacteriën tegen, waardoor het plekje niet gaan ontsteken.

3. Aspirine mengen met water

Let op: aspirine helpt wellicht bij het verminderen van je puistje, maar paracetamol niet. Dat komt omdat paracetamol alleen koorts verlagend en pijn verlichtend is, terwijl aspirine ook ontstekingsremmend is. Laat dat puistje nou net een ontstekingsremmend middel kunnen gebruiken. Meng een fijngestampt pilletje met wat water en smeer het met een wattenstaafje op het plekje dat jij weg wil hebben.

puistje

4. Zeezout en water op het plekje smeren

Heb jij in de zomer minder last van puistjes, dan kan dit onder andere komen door het regelmatig zwemmen in de zee. Zeezout zorgt er namelijk voor dat bacteriën worden tegengegaan en dat je puistjes worden uitgedroogd. Smeer niet teveel op je puistje, maar meng het van tevoren. Dit doe je door een lepel zeezout te mengen met twee lepels water.

5. Citroensap op je puistje

Citroensap is gezond om af en toe door je water te gooien of om je dag mee te beginnen. Het helpt echter ook bij het verminderen van dat grote puistje op je gezicht. Dit komt door het feit dat citroensap je huid uitdroogt. Doe er dus een beetje van op een wattenstaafje en dep dit vervolgens op je puistje. Als je dit een nacht laat intrekken, is hij de volgende ochtend veel minder zichtbaar.

Al met al is de juiste gezichtsverzorging – en hiermee bedoelen we ook zeker de juiste producten – de sleutel tot een mooie huid.

Probeer je gezicht goed te verzorgen om deze stappen niet toe te hoeven passen. Check daarvoor hoe en hoe vaak je als man het beste je gezicht kunt wassen.