Kleed je zoals Thomas Shelby

Om een onvergetelijke Peaky Blinders trip te maken begint het al bij de kleding die je draagt. Kleed je net zoals Thomas Shelby door deze flat-caps. Deze outfits zijn ook een must om te dragen als je naar Birmingham gaat om deze trip te maken.

Thomas Shelby

Gypsy

Je kan de trip in Birmingham het beste starten bij de Black Patch, waar de Gypsy families woonde. Dit is de locatie die het verst buiten het centrum van Birmingham ligt. Het is een belangrijke locatie in Peaky Blinders. Thomas Shelby heeft een Gypsy achtergrond en deze locatie speelt een belangrijke rol in verschillende gebeurtenissen in de serie.

Peaky Blinders Birmingham trip

Bezoek de gevangenis in Birmingham

Na de Black Patch te hebben bezocht moet je de gevangenis bezoeken waar vroeger de ‘echte’ Peaky Blinders leden opgesloten zaten. De gevangenis heet de Steelhouse Lane Lock-up.

peaky blinders gevangenis

The Garrison pub uit Peaky Blinders

Dit is de derde locatie die je moet bezoeken tijdens deze trip. The Garrison pub was vooral in het eerste seizoen een centrale locatie waar een groot deel van de serie zich afspeelde. Ook in de andere seizoenen keert The Garrison pub terug, maar dan in een iets minder prominente rol. Hier kan je net zoals in Peaky Blinders een whisky of een biertje drinken.

Peaky Blinders trip in Birmingham

Watery Lane

Dit is de straat waaraan de Shelby familie woont en dit mag je natuurlijk niet missen. Ook hun illegale wedkantoren zijn gevestigd aan Watery Lane. Er is van deze oude industriële buurt weinig meer over in Birmingham. Scènes uit de serie zijn dan ook niet opgenomen in Birmingham, maar in Liverpool. Het kleine stukje waar je de straatstijl van de 1920’s nog kan zien is op Watery Lane Middleway. Dit is dan ook het volgende punt op deze trip.

Watery Lane

De industriegebieden van Birmingham in Peaky Blinders

Dit is de industriële buurt van Birmingham die je in de serie veel terug ziet. De donkere buurt in Small Heath die je in Peaky Blinders ziet geeft de serie een grimmige sfeer. Dit is het laatste punt van deze Peaky Blinders trip in Birmingham. Door naar al deze locaties te gaan kan je helemaal in de serie kruipen. Wie wil dat nou niet?

Straatbeeld

Als je van locatie naar locatie wilt lopen ben je een kleine twee uur kwijt aan reizen. Met het openbaar vervoer ben je in totaal een uurtje bezig. Als je een fiets tot je beschikking hebt kan het nóg sneller. In dit geval zal je in totaal minder dan 40 minuten op de fiets te hoeven zitten om al deze locaties te bereiken.