Flat cap sluit aan bij Peaky Blinders stijl

Niet alleen de verhaallijnen en de ijzersterke personages uit Peaky Blinders weten ons al seizoenen lang te boeien. Ook de sfeer die sterk naar voren komt in de serie is inspiratiemateriaal voor een Peaky Blinders bar, een kapsel gebaseerd op de serie, of whisky’s die Shelby drinkt. Voor ons staat als een paal boven water dat de stijl die in de serie naar voren komt een tijdloos karakter uitdraagt. De jassen, pakken en haarstijlen zijn steeds vaker terug te zien in het huidige modebeeld. Een goed voorbeeld daarvan is de flat cap.

Populairder dan ooit, mede door Thomas Shelby

Waar deze petten vroeger nog voornamelijk door onze (groot)ouders werden gedragen, kunnen we ze nu vaak spotten in het straat- en modebeeld. Dit komt waarschijnlijk omdat ze ons met dit weer lekker warm houden. De populariteit van Peaky Blinders kan ook een reden zijn. In de serie worden de petjes namelijk veelvoudig gespot: Thomas Shelby en zijn maten kunnen we inmiddels bijna uittekenen in deze petten.

flat cap peaky blinders thomas shelby

Flat cap: pet met een scherp randje

Dat er een relatie bestaat tussen de Peaky Blinders en de flat cap is overduidelijk. De bendeleden danken zelfs hun bijnaam aan deze flat cap. Met de “peak” wordt namelijk het puntje van de pet bedoeld. Verhalen vertellen over hoe de bendeleden in deze punten van hun beroemde hoofddeksels scheermesjes naaide. Op deze manier konden ze hun tegenstanders tijdens gevechten verwonden – of zelfs verblinden – door het uitdelen van een rake kopstoot. Peaky Blinders kan dus letterlijk worden vertaald naar “puntige blindmakers”. Andere verhalen en onderzoeken wijzen potentiële andere, minder bloederige verklaringen voor de naam. Toch blijft de flat cap op deze manier onlosmakelijk verbonden aan de Peaky Blinders.

10 stijlvolle exemplaren

Ga jij voor een flat cap, kies dan voor een model in een egale, donkere kleur (grijs, bruin of blauw). Je kunt ook kiezen voor een licht geruit motief. Houd het geheel vooral rustig. Op deze manier geef jij jouw look een verzorgde, rustige en stoere uitstraling.