De Peaky Blinders wereld blijft groeien

Dat Peaky Blinders ontzettend populair is, is overduidelijk. Al vijf seizoenen lang volgen we lief en leed in de beruchte Engelse bende, onder leiding van Shelby. Steeds vaker wordt er ingespeeld op het succes van de show. Zo verscheen er voorheen al een bordspel dat was geïnspireerd op de serie. Ook is er sinds kort de mogelijkheid om te overnachten in het enige echte Peaky Blinders huis. Dat dit huis zich op het platteland van Engeland bevindt is helaas een tegenvaller voor de stadsmens, maar het klopt wel. Gelukkig heeft een gebouw in ons land ook een recente Peaky Blinders make-over gekregen.

Shelby Public House

De desbetreffende bar draagt de naam “Shelby Public House” en is van oorsprong een Ierse pub. Door de make-over én de gerechten op de uitgebreide menukaart, draagt de pub echter een echte Engelse sfeer uit. Reden genoeg dus om hier in mee te gaan en jezelf om te toveren tot één van de gangsterleden uit de serie. Het belangrijkste is hierbij om de perfecte Peaky Blinders kledingstijl vorm te geven, én te gaan voor het enige echte Shelby kapsel. Indien je er eenmaal op en top uitziet, is het tijd om je bezig te houden met de bestelling.

Peaky Blinders

Whiskey drinken in Peaky Blinders stijl

Voor het menu moet je nog even geduld hebben. De keuken opent namelijk op 30 november, al zijn borrelplanken, tosti’s en bitterballen al wel te bestellen. Denk aan de uitgebreidere gerechten aan typische gerechten als fish & chips en traditionele taarten.

Ook qua de whiskey’s zit het goed. De liefde die Shelby voor whiskey’s heeft in de serie wordt door de bar overdragen op haar bezoekers. Zo worden er proeverijen en masterclasses georganiseerd met whiskey als thema en wordt de whiskey afgestemd op cocktails en gerechten. Shelby Public House is in Den Haag gelegen en de gehele week open. Reden dus voor een bezoek.

Peaky Blinders Bar Peaky