Een Peaky Blinders oorlog op het bord

Just Games en EndemolShine Group werkten samen aan het project. Het Peaky Blinders bordspel draait rondom de vetes die in onze recap van alle vier seizoenen van Peaky Blinders centraal staan. Verzeild geraakt in de oorlog zul jij alles op alles moeten zetten om als sterkste uit de strijd te komen. Om dit te bereiken moet je je persoonlijke statistieken verhogen. Charisma, kracht en intelligentie zijn immers kwaliteiten die onmisbaar zijn in de bikkelharde strijd om de macht.

Om je imperium uit te breiden moet je samenwerken. Dit kan je doen door te investeren in wapens en paardenraces of bijvoorbeeld de distributie van rum. Je werkt misschien samen, maar je uiteindelijke doel is natuurlijk om te winnen. Er kan immers maar één de beste zijn.

peaky blinders

Spannend speelplezier

Met 1 tot 3 medespelers kan je het spel spelen. Daar doe je ongeveer anderhalf uur over. In die tijd dompel jij je volledig onder in de machtsstrijd. De makers van het spel hebben aan leuke details gedacht, die het spel extra leuk en herkenbaar maken. Als speelpoppetje kan je kiezen tussen een zakhorloge, racepaard, pistool of whisky glas. Allemaal typische dingen die we ook in de serie meerdere keren voorbij zagen komen.

Peaky Blinders

Het Peaky Blinders bordspel is nu te koop

Kan je niet meer wachten om je machtsimperium uit te breiden en zo de winnaar te worden van het bordspel? Voor 34,99 euro is het spel te kopen. Als jij eerst nog wat ervaring en inspiratie wil opdoen, kan je altijd kijken naar Thomas Shelby himself. Seizoen 5 van Peaky Blinders staat nu op Netflix.