Seizoen 1

In het eerste seizoen worden we voorgesteld aan de belangrijkste personages in Peaky Blinders. Tommy Shelby en zijn familie houden zich bezig met illegale gokpraktijken in het Birmingham van 1919. Wanneer zij een aantal geweren stelen, wordt inspecteur Campbell naar Birmingham gestuurd om deze terug te halen. Hij wordt vergezeld door de undercover-agent Grace.

Ondertussen krijgt Tommy mot met Billy Kimber en een groep zigeuners die The Lees worden genoemd. Thomas zet ze eerst tegen elkaar op, maar werkt daarna samen met The Lees om een sterker front tegen de Kimbers te kunnen vormen. De Blinders krijgen ook een gokvergunning, waardoor ze dus een legitiem bedrijf worden. Grace wordt verliefd op Tommy, maar inspecteur Campbell  wordt dit weer op haar. Wanneer hij haar ten huwelijk vraagt en ze dit weigert, schiet hij daarom een kogel op haar af.

peaky blinders cast

Seizoen 2

Grace schiet ook op Campbell, maar hij sterft niet. In plaats daarvan keert hij later terug, ditmaal als burgemeester. De lokale pub van de Peaky Blinders wordt opgeblazen. Later wordt Tommy ingehuurd om iemand te vermoorden. De Peaky Blinders krijgen het aan de stok met de gangster Sabini, wat uitmondt in een overval.

Grace maakt aan Tommy bekend dat ze zwanger is. Tommy’s neef Michael wordt gearresteerd en Tommy’s tante Polly gaat daarom met Campbell naar bed, om Michael weer vrij te krijgen. Later wordt Tommy naar een veld geroepen, waar hij te horen krijgt dat hij ver contact met president Churchill moet afwachten. Polly schiet Campbell uiteindelijk neer.

Seizoen 3

Een Russische vluchteling licht de Peaky Blinders op en wordt daarom door hen vermoord. Een paar Peaky Blinders komen terecht in een vechtpartij met iemand van de Changretta-familie. Tijdens de bruiloft tussen Tommy en Grace wordt Grace neergeschoten. De schutter bekent dat het wraak is voor hun familielid dat door de Blinders in elkaar is geslagen. Tommy verklaart hierop de oorlog aan de Changretta’s.

In de oorlog wordt een trein opgeblazen en Tommy’s zoon ontvoert. Uiteindelijk krijgt Tommy zijn zoontje weer terug. De Peaky Blinders breken in bij een Russische kluis en stelen een groot aantal juwelen. Echter, niet veel later arriveert de politie en worden ze allemaal gearresteerd.

peaky blinders

Seizoen 4

Vlak voordat het lijkt alsof ze worden opgehangen, wordt de Shelby-familie vrijgelaten. Wel krijgen ze allemaal een brief van Luca Changretta, een maffialid. Hij zegt dat ze, door hun moorden op de Changretta-familie in seizoen 3, allemaal “marked for death” zijn. John wordt ook daadwerkelijk vermoord en de anderen moeten ook goed over hun schouder kijken.

Tommy huurt een huurmoordenaar in, Aberama Gold. Later lijkt het alsof Polly Tommy verraad aan de Changretta’s, maar het blijkt dat ze dit samen in scène hebben gezet. Arthur wordt vermoord. Hierop zegt Luca tegen Tommy dat hij al de rijkdom die de Shelby’s hebben verkregen over moet geven aan hem. In een plottwist blijkt Arthur nog te leven, en hij vermoordt Luca. Aan het einde van seizoen 4 besluit Tommy om zich aan te melden als lid van het parlement, om zo zijn macht nog meer uit te breiden.

peaky blinder header

Seizoen 5

Waar het vijfde seizoen over gaat? Voornamelijk de politieke aspiraties van Tommy. En de Blinders krijgen te maken met een nieuwe gewelddadige tegenstander. Veel plezier met bingewatchen!