1. Geen trui met een grappige tekst

Truien met teksten zijn vaak al niet de beste keuze, maar al helemaal niet als je op een eerste date gaat. Je date zal denken dat je graag grappig wilt zijn door middel van je kleding, maar dat werkt averechts. Kies in plaats hiervan liever voor de basics. Zo verbloem je niks en ben jij de eerste die opvalt, in plaats van je T-shirt.

coltrui zwart

Coltrui

blauw €219 Shop nu

Kleding date MAN MAN

Foto via: Instagram Zeno

2. Blijf weg van politiek getinte items

Een echte gentlemen weet dat er aan tafel over twee dingen niet gesproken wordt: geld en politiek. Voorkom een politieke discussie en laat die schoudertas met een campagnespreuk lekker thuis. Waarschijnlijk is dat op andere dagen ook geen goed idee, maar vooral bij een date is het een no go. Heb je spullen die je mee wilt nemen? Ga dan voor iets subtielers. Een minimalistische rugzak of een leren tas zijn betere opties.

rugzak

Backpack

zwart €80 Shop nu

3. Laat je werk kleding thuis

Hoewel sommige dates kunnen voelen als een sollicitatiegesprek, wil je graag een ontspannen sfeer. Zit je in je werkkleding? Dan zou ze kunnen denken dat je een workaholic bent. Daarnaast wil je ook niet dat ze denkt dat je te veel of te weinig moeite hebt gedaan om er goed uit te zien. Kies voor wat meer casual kleding en houd je outfit bij voorkeur basic. Dan zit je altijd goed, ook als je een wat chiquere gelegenheid bezoekt.

elegante chino

Chino

zwart €249 Shop nu
zwart overhemd

Overhemd

zwart €80 Shop nu

kleding date MAN MAN

Foto via: Instagram Justusf Hansen

4. Niet te veel parfum

Geur is één van de belangrijkste factoren die de aantrekkingkracht bepalen. Bedwelm je je date met die lekkere parfum die je speciaal hebt gekocht, dan kan ze je authentieke geur niet meer ruiken en zal ze zich minder tot je aangetrokken voelen. Kies iets subtiels wat bij je karakter past en pas dit zo nodig aan aan haar smaak op het moment dat jullie een volgend stadium in gaan.

5. Geen accessoires van hout

Super leuk dat je op een hippie-markt in Thailand bent geweest, maar vaak zijn deze items niet heel stijlvol. Kies hiervoor in de plaats iets van leder of metaal. Een mooi horloge of een simpele armband zijn goede opties, maar wees wel voorzichtig. Je wilt niet dat ze denkt dat je jezelf mooier wilt maken dan dat je bent.

Kleding MAN MAN

Wil je indruk maken op een vrouw, met deze iconische outfits zit je wel goed.