Peaky Blinders outfits

Al seizoenen lang volgen we de diepgaande familievetes en bendeoorlogen in Peaky Blinders en als we trailer van seizoen 5 moeten geloven zal dit vervolgens ook zo blijven. Los van het plot en de karakters is er nog iets waardoor wij zo genieten van de serie. De sterke, stijlvolle en smetloze kledingstijl die de personages er op na houden is namelijk keer op keer een lust voor het oog. Wil jij deze maanden gaan voor een goed doordachte look die is gebaseerd op de Blinders? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij selecteerden drie Peaky Blinders outfits en laten je precies zien hoe je wat moet dragen.

Outfit 1: Thomas Shelby

Het meest iconische personage van alle Peaky Blinders is toch echt Thomas Shelby. Om zijn look over te nemen zijn een paar dingen van belang. Allereerst draagt hij veel donkere kleding. Laagjes over elkaar, zoals een wit, dichtgeknoopt overhemd onder een gilet en colbert zijn een must.

Mocht je deze combinatie te serieus vinden maar toch voor zijn look willen gaan, dan kan je kiezen voor een lange overjas en een flat cap (al hoef je er niet per se scheermesjes in te verstoppen). Een serieuze blik en een strak kapsel en jouw Shelby look is helemaal af.

Thomas Shelby, get the look, peaky blinders

 

Outfit 2: Arthur Shelby

Arthur Shelby is de rechterhand van zijn broertje. Om zijn look te krijgen is het allereerst van belang om een mooie vlinderstrik aan te schaffen. Door deze te dragen bij ruige, wijdvallende kleding, combineer je de netheid van zo’n strikje met stoere elementen.

Verder draagt hij vaak dezelfde soort kleding als zijn broertje, maar voor deze specifieke look moet je meer in de richting van de grijstinten zoeken. Ook accessoires zoals een flat cap, sjaal en vlinderstrik geven een finishing touch aan de Arthur Shelby-look.

Arthur Shelby, get the look, peaky blinders

 

 

Outfit 3: Michael Gray

De Peaky Blinders dragen voornamelijk donkere tinten en outfits die zich goed lenen voor hun criminele activiteiten. Je ziet ze dan ook niet zo snel verschijnen als de outfit die Michael Gray, Thomas’ neef, draagt in de serie. Hij heeft gekozen voor aardetinten en zijn outfit afgemaakt met een hoed in plaats van de kenmerkende flat cap. Een outfit die dus afwijkt van de typische kledij in de serie, maar daarom niet minder mooi.

Michael Gray, get the look, Peaky Blinders