Een opgeschoren kapsel is niet meer voor jongeren

Een opgeschoren kapsel is niet alleen meer weggelegd voor jongeren. Vandaag de dag zie je steeds meer ‘oudere’ mannen met een opgeschoren kapsel. Wij selecteerden de stijlvolste modellen.

Opgeschoren + pompadour

Een kapsel met pompadour is er eentje die nooit uit de mode zal raken. Stijlvol, mannelijk en opvallend. Door de langere haren op de bovenkant en de korte zijkanten is dit een goede stijl om meer lengte in het gezicht te creëren. Om deze look te stijlen, is het van belang dat jij je haar naar boven kamt wanneer je aan het föhnen bent.

opgeschoren kapsel MAN MAN Opgeschoren Kapsel MAN MAN
Foto via: Mariano Di Vaio

Opgeschoren + scheiding

Een opgeschoren kapsel met een scheiding is zeer klassiek. Deze stijl wordt ook wel de Ivy League genoemd, welke verwijst naar de sportcompetities van prestigieuze Amerikaanse universiteiten. Al generaties lang wordt dit kapsel door vele mannen gerockt. Aangezien dit opgeschoren kapsel nogal conservatief over kan komen – wat wij zeker begrijpen – is het moglijk om deze in een modern jasje te stoppen. Dit kan je doen door een subtiele overgang van de lengte in haar. Door kortere zijkanten te laten overgaan langere haren bovenop, is deze coupe al stukken moderner.

opgeschoren kapsel heren MAN MAN opgeschoren kapsel heren MAN MAN
Foto via: Kosta Williams

Opgeschoren + naar achteren

Tegenwoordig is een naar achteren gekamd kapsel helemaal in. Of je dit nou doet met lang, midlang of kort haar, het is allemaal stijlvol. Door ook hier te spelen met de lengte van je haar kan je dit kapsel een geheel nieuwe dimensie geven. Bovendien is dit een kapsel welke relatief eenvoudig te stijlen is. Je kan je zelf ook wel voorstellen dat het naar achteren kammen van je kapsel en het stijlen met clay niet veel tijd in beslag hoeft te nemen bij dit kapsel.

opgeschoren kapsel MAN MAN opgeschoren kapsel MAN MAN

Opgeschoren + naar voren

Deze stijl wordt ook wel de Cropped with Fringe genoemd. In dit rijtje is dit de enige stijl waarbij het haar naar voren valt. Dit maakt het dan ook hét opgeschoren herenkapsel voor mannen die hun voorhoofd graag deels bedekt zien. Deze stijl is wat warriger dan de anderen en dus uitermate geschikt voor een out of bed-look.

opgeschoren kapsels opgeschoren herenkapsels MAN MAN

De bovengenoemde Low Fade stijlen zijn perfect voor de warme zomerdagen.Wil jij meer inspiratie voor jouw looks? Check dan onze pagina voor herenkapsels.