Dana White de baas van UFC ziet geen reden om zijn evenementen af te lassen en wil hoe dan ook dat de gevechten doorgaan. In zijn eigen eigen worden fights ‘will go on’.

Ondanks zijn vastberadenheid worden zijn plannen al gedwarsboomd. Het komende weekend stond er een Fight Night gepland in Londen, maar door het reisban dat nu geldt vanuit Europa naar Amerika kan het niet doorgaan. Vervolgens zou zijn eigen hal in Las Vegas het evenement oppakken, maar door de lokale autoriteiten wordt geen toestemming gegeven.

De UFC-baas Dana houdt voet bij stuk. “We gaan gewoon door. Deze gevechten gaan worden gehouden, deze mannen gaan tegen elkaar strijden. We zullen een locatie vinden, zodat alles gewoon door kan gaan.”

“Zolang het land niet volkomen wordt lamgelegd, zodat mensen hun huizen niet mogen verlaten, gaan onze gevechten door”, zei White dit weekend tegen ESPN.

Op 18 april staat er een van de grootste gevechten van het jaar gepland in Brooklyn. De Rusische Khabib Nurmagomedov die in 2018 wereldkampioen werd tegen de Amerikaanse Tony Ferguson. Eerder werd dit gevecht al vijf keer uitgesteld. Een zesde keer zal behoorlijk pijn doen in de portemonnee van de UFC organisatie.

“Het gevecht gaat hoe dan ook door”, beweerde White. “De fans zullen zich ongetwijfeld zorgen maken, maar dat is echt niet nodig. Khabib tegen Tony gaat gewoon gebeuren.”

Khabib, de regerend wereldkampioen lichtgewicht van de UFC, liet vrijdag al weten klaar te zijn, mocht alles gewoon doorgaan. “Wat er buiten mijn gymzaal gebeurt, snap ik niet. Ik ben gewoon binnen en train zo hard als ik kan. Wat er verder gebeurt, weet niemand.”

Beelden via UFC