Beter in bed worden met oefeningen en stretches

In vorm zijn helpt als je bepaalde seks posities gaat proberen en als je langer dan 10 minuten krachtige seks wilt hebben. Als je seks goed doet, betrekt het je hele lichaam – maar er zijn vier specifieke spiergroepen die het grootste deel van het werk overnemen: bilspieren, quads, kern en bovenlichaam.

Heupen en bil trainen

Seks is voornamelijk een heupbeweging. Bilspieren werken op de heup door de actie van extensie, daarom is een heupflexor-stretch even belangrijk als het versterken van de bilspieren. Squats zijn een goede mix van kracht producerende en uithoudingsvermogen producerende spieren, maar voor seksuele doeleinden heb je waarschijnlijk het uithoudingsvermogen het meest nodig.

Squats, met halters of zonder een halter, zijn zeer effectief om je bilspieren, hamstrings en quads trainen. Tijdens posities zoals reverse cowgirl zijn sterke benen nodig voor het uithoudingsvermogen.

squat beter in bed

Core en bovenlichaam trainen

Door je kern te versterken, kun je je andere spieren en lichaamsdelen efficiënter gebruiken. De core versterkt ook het uithoudingsvermogen, waardoor je het veel langer kan volhouden in bed. Last but not least is het cruciaal om een ​​sterk bovenlichaam voor seks te hebben, omdat het het gewicht van je (of je partners) lichaam ondersteunt. Een sterk bovenlichaam ontlast de benen om bewegingsvrijheid en mobiliteit mogelijk te maken. Voor de meer kinky posities ondersteunt het bovenlichaam u, ondersteboven, zijwaarts en achterwaarts.

Bijvoorbeeld de Upward-Facing Dog: Vanaf de positie downward-facing dog, inhaleer en duw je lichaam naar voren in een hoge plank-positie. Zorg dat je schouders op dezelfde hoogte zitten. Strek je heupen en hielen uit terwijl je core en quads betrokken blijven. Adem uit en rol naar voren op je tenen.

core training seks

Rekken is belangrijk

Rekken is ook belangrijk; een gebrek aan mobiliteit kan een enorm probleem zijn als je eenmaal in de stemming bent en de hormonen stijgen. Meer mobiliteit en flexibiliteit helpen om naadloos door posities te bewegen. Plus, je wilt niets verrekken terwijl je midden in de geslachtsgemeenschap bent.

Bijvoorbeeld de Spiderman Stretch: Start in een push up-positie. Stap dan naar voren met het linkerbeen naar de buitenkant van de linkerhand. Vanaf hier kun je je heupen naar voren duwen en diep in het stuk duiken. Houd hier vast en keer terug naar uw startpositie. Herhaal met het rechterbeen.