Nieuw op Netflix: films en series in week #51

Het wachten op deze titels is eindelijk voorbij. De vraag die eindelijk kan worden beantwoord is hoe vet deze nieuwe filmtitels nu echt zijn. Onze verwachtingen waarin in elk geval hoog gespannen. Dit zijn de films en series die jij vanaf deze week nieuw op Netflix kan vinden.

A Quiet Place

Eerder schreven wij al over de hoge score van deze film. Deze score stond in nauw verband met uitspraken dat A Quiet Place potentie had om één van de engste horrorfilms alle tijden te worden. In de horrorfilm uit 2018 staat een familie centraal, bestaande uit een vader, moeder (Emily Blunt) en hun drie kinderen. Hun enige dochter is doof, waardoor de familie in staat is om te communiceren met haar – en elkaar – via gebarentaal. Al gauw blijkt in de film dat dit bijzonder goed van pas komt. Het ingetogen leven dat zij leiden op een afgelegen boerderij, is niet zonder gevaar.

De wereld wordt bevolkt door bloeddorstige wezens, die hypergevoelig zijn. Het kleinste geluid kan de veiligheid dus al in gevaar brengen. Wat volgt is een film waarin zo weinig mogelijk geluid plaatsvindt: hierdoor worden je andere zintuigen des te meer geprikkeld en zou de film zomaar thuis kunnen horen in het rijtje van tien beste horrorfilms op Netflix. A Quiet Place staat vanaf donderdag 19 december op Netflix. Voor het tweede deel, dat is aangekondigd, moeten we nog geduld hebben tot maart.

The Two Popes

Veel gebeurtenissen uit het verleden lenen zich voor een verfilming. Kijk bijvoorbeeld naar het – nu al legendarische – The Irishman, of het populaire The Crown. Ook in het geval van The Two Popes is een waargebeurd verhaal gebruikt als inspiratie. Hierin staan twee pausen centraal, zoals de titel al doet vermoeden. Enerzijds heb je Paus Benedictus XXVI (gespeeld door Anthony Hopkins), anderzijds zijn opvolger Franciscus (gespeeld door Jonathan Pryce, The Sparrow uit Game of Thrones).

Benedictus legt vrijwillig zijn taken als paus neer. In het proces waarbij hij zal worden opgevolgd, worden echter al gauw de verschillen duidelijk met zijn Zuid-Afrikaanse opvolger. Deze is moderner en vrijer. In de film komen dus ook, op een persoonlijke manier, opvattingen over de samenleving en de tijdsgeest aan bod. De film was al een tijdje te zien in de bioscoop, maar is vanaf vrijdag 20 december ook nieuw op Netflix te bewonderen.

The Witcher

Eindelijk is het wachten voorbij. Vanaf vrijdag 20 december zullen de afleveringen van het eerste seizoen van The Witcher namelijk te zien zijn. Over de serie is al veel beeldmateriaal verschenen, zoals de laatste trailer. Bovendien weten we al veel over het plot, aangezien de serie is gebaseerd op een populaire boekenreeks. In de serie zal de ‘witcher’ Geralt centraal staan. Als ‘witcher’ is Geralt in het bezit van bovennatuurlijke krachten. Deze krachten gebruikt hij om monsters en wezens te bestrijden.

Wanneer een prinses wordt opgejaagd en zijn hulp inschakelt, zal hij het echter ook op moeten nemen tegen een ander soort monster: de mens. De serie staat bol van de actie, fantasy en machtsstrijd en is hierdoor een kanshebber om de nieuwe opvolger van Game of Thrones te worden.