Kies een locatie uit die je al kent

Als je op eerste date gaat, is diegene voor je en de gehele situatie helemaal nieuw. Door deze ‘nieuwe’ dingen kan je al een beetje overprikkeld raken. Daarom is het fijn om wel nog iets bekends in het proces te hebben. Ga daarom naar een bar, restaurant, bowlingbaan of wat je dan ook gaat doen, waar je al een keer geweest bent. Zo ben je al een stuk minder nerveus voor je eerste date. Wij hebben ook een aantal leuke activiteiten voor een eerste date voor je. Succes!

 

Draag een date outfit uit waar jij je comfortabel in voelt

Een date outfit kiezen is misschien niet iets waarvan je denkt ‘dit helpt tegen de zenuwen’, maar dat is het wel. De kleding en je persoonlijke verzorging is iets waar je wel wat moeite voor moet doen. Je hoeft geen moeite te doen voor je date, maar eigenlijk meer voor jezelf. Als jij van tevoren gewoon doucht, je haar doet, een leuke outfit uitkiest en een lekker geurtje opdoet, voel jij je al tien keer zelfverzekerder.

nerveus voor een eerste date

Probeer geen ‘negatieve’ ervaringen naar voren te halen op je eerste date

Op je eerste date probeer je elkaar beter te leren kennen. Dit doe je vaak door een beetje de algemene vragen te stellen en later steeds diepere vragen te stellen. Het is fijner om op de eerste date dan ook alleen maar over positieve, leuke en grappige momenten te praten. Zoiets als dat je hond precies die dag een jaar geleden overleden is, is natuurlijk erg spijtig, maar dat is niet iets wat je date graag van je wil horen. Na een tijdje lang dan te hebben gepraat, word je vanzelf een stuk minder nerveus op je eerste date.

Geef je date één of twee oprechte complimentjes

Flirten op een date kan best wel moeilijk zijn. Daarom is het fijn als je in dat opzicht het ijs een beetje kan breken. Probeer daarom één of twee goede complimenten aan je date te geven. Zo voelt zij zich een stuk zelfverzekerder over zichzelf en kan jij aan haar reacties opmerken wat ze eigenlijk van je vindt.

Weet je nu nog niet zo goed wat je moet gaan doen op de eerste date? Wil je anders eerst weten hoelang een eerste date eigenlijk hoort te duren?