Welke goede complimenten werken goed bij vrouwen?

Het is ook écht bewezen uit een groot aantal onderzoeken dat mensen die complimenten ontvangen veel beter in hun vel zitten én geen gebrek aan zelfvertrouwen hebben. Zo werkt het natuurlijk ook wanneer je aan het flirten bent met een vrouw. Maar welke complimenten werken ook écht en welke complimentjes zijn al te vaak benoemd?

We zochten helemaal voor je uit welke complimenten vrouwen fijn vinden om te ontvangen en welke ook écht nooit verkeerd zullen vallen bij iemand.

1. Je bent grappig

Oké, je moet bij deze zin wel opletten hoe je hem uitspreekt, want met een sarcastische intonatie kan hij in het verkeerde keelgat schieten. Maar wanneer je oprecht tegen een vrouw zegt dat ze grappig is en een goed gevoel voor humor heeft, is de kans groot dat ze zich heel erg gewaardeerd voelt. Samen lachen schept tenslotte een sterke band.

gezonde-relatie complimenten

2. Ik heb al zoveel geleerd van jou

Vrouwen en mannen kunnen soms het gevoel hebben dat ze nutteloze informatie vertellen. Vooral als de reactie op hun weetje of feitje niet heel groot is. Door te vertellen aan een vrouw dat je al ontzettend veel van haar hebt geleerd, geef je haar het gevoel dat ze interessante informatie vertelt en zullen haar twijfels over haar relevantie helemaal wegvallen.

3. Je hebt zulke mooie ogen/lippen/haren

Complimenten over het mooie gezicht zijn altijd welkom. Vaak zijn vrouwen onzeker over hun gezicht, omdat ze bijvoorbeeld andere kleur ogen wilden hebben, ze hun lippen te dun vinden óf ze denken dat hun haar vettig uitziet. Een compliment over één van deze dingen zal dus altijd goed worden opgevat door een vrouw.

complimenten aan een vrouw

4. Ik vertrouw je blindelings

Dit klinkt misschien meer als een feit dan een compliment, maar voor een vrouw kan dit heel prettig overkomen. Ze zal namelijk het gevoel krijgen dat je haar voor de volle 100% vertrouwt en je écht in haar gelooft.

5. Iemand zoals jij heb ik nog nooit ontmoet

Jezelf uniek voelen is voor veel vrouwen één van de fijnste gevoelens. Wij mannen kunnen namelijk best plat praten over andere vrouwen en dan is het extra fijn voor een vrouw om te horen dat ze wel écht anders is dan anderen.

6. Je bent goed in je vak

Waardering over je werk ontvang je niet altijd op de werkvloer. Herkenbaar? Al helemaal niet als het je dag niet is geweest. Wanneer je partner thuiskomt en ze vertelt dat ze een kutdag heeft gehad, is het het beste om nog eens te benadrukken hoe goed ze is in wat ze doet. Het geeft haar zelfvertrouwen én ze zal het heel fijn vinden dat je dat nog een keer bevestigt.

werken goedzo

7. Ik ben meer mezelf als ik bij jou ben

Elkaar aanvullen in karakter is één van de mooiste dingen die er bestaan in het leven. Vrouwen vinden het heerlijk wanneer ze écht een rol spelen in het leven van een man. Dus wanneer je ze vertelt dat je meer jezelf bent als ze om je heen is, geeft haar dat een voldaan gevoel.

8. Je bent echt ontzettend knap

Wanneer een vrouw er prachtig uitziet en er is niks op haar uiterlijk aan te merken, dan is het voor vrouwen fijn om te horen dat ze er knap uitzien. Wanneer je haar vertelt dat ze er heel mooi uitziet, betekent dat dus ook dat je de kleinste imperfecties mooi vindt en daardoor zal ze meer zelfvertrouwen krijgen. Deze tip werkt vooral goed wanneer ze echt moeite heeft gedaan om zichzelf extra mooi te maken, voor een speciale gelegenheid bijvoorbeeld.

je bent knap

9. Je ziet er geweldig uit, net zoals altijd

Om een vrouw echt te laten blozen, kan je dit compliment gebruiken. Met dit compliment hoort ze namelijk wat ze wil horen: ze ziet er ALTIJD goed uit. Vrouwen kunnen namelijk heel erg in een achtbaan zitten wat betreft het uiterlijk. En hiermee zeg je dat ze er bijvoorbeeld óók zonder make-up op een slechte dag goed uitziet.

10. Met jou tijd spenderen is het leukste dat er is

Een vrouw moet het gevoel hebben dat tijd met haar doorbrengen het leukste is op aarde. Precies door dat te zeggen geef je haar dat gevoel ook. Je hoeft echt geen andere complimenten te geven wanneer je gewoon zegt waar het op staat. Deze werkt altijd.

Wist je ook dat je flink de plank mis kan slaan? Lees over de slechte complimenten die je een vrouw nooit moet geven.