Zo organiseer je de perfecte eerste date

Terwijl de meeste mannen niet veel verder komen dan het bekende avondje uiteten, weet je als ervaren man dat je toch echt met iets origineels moet komen. Een vrouw weet namelijk instinctief of je bedoelingen oprecht zijn of niet. Trek dus alle registers open en laat zien wat je in huis hebt. Met deze zes tips gaat dat in ieder geval goed komen.

 

Op de koffie

Een bezoek aan een goede koffiebar is minstens zo laagdrempelig als een bezoek, maar wellicht minder geschikt als je nog geen 25 jaar bent. Ben je al wat ouder, dan is dit een prima manier om de eerste kennismaking op een ongedwongen manier voor te zetten. Pak het een beetje slim aan en doe online wat onderzoek. Een koffiezaak waar je ook de minder bekende koffievariaties kan drinken is een prima manier om een goede indruk achter te laten.

Beurs, festival of pretpark

Heb je ideeën nodig om haar mee uit te nemen? In dat geval kun je haar gerust meenemen naar een beurs, een festival of een pretpark. Qua intensiteit is het net een tandje hoger dan een diner, maar het is een prima idee om haar ook op die manier te leren kenen. Even lekker een dagje weg, heerlijk.

Dineren

Het kan natuurlijk heel oubollig klinken om haar mee uit te nemen, maar vergis je niet. Je kan de plank namelijk volledig mis slaan. Allereerst is het belangrijk om haar goed in te schatten. Niet elke vrouw is gek op het restaurant van jouw keuze en een te chique restaurant kan je goede bedoeling snel om zeep helpen. Let er dus goed op waar je haar naartoe neemt en onthoud dat het niet de bedoeling is om haar even te verpletteren met je weergaloze kennis van wijnen. Houd het luchtig.

succesvolle eerste date

Picknicken

Ben je niet zo van het organiseren, pak het dan gewoon veel eenvoudiger aan. Een picknick is een prima manier om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. Nog leuker: het kan zelfs nog erg romantisch zijn als het weer mee zit. Niets leuker om na een aangename lunch of diner af te sluiten met een goed glas wijn in de natuur.

Museum of kunstgalerij

Wil je het echt anders aanpakken en tegelijkertijd onderzoeken hoe het met haar cultuurkennis is gesteld, dan is een bezoek aan een museum of een tentoonstelling een prima optie. Het kost wat tijd en voorbereiding, maar als je zeker weet dat dit iets is wat haar ligt, dan scoor je zeker punten.

Kookles

Durf je de uitdaging aan en wil je haar echt leren kenen in verschillende situaties, check dan zowel jouw als haar kook-skills tijdens een kookworkshop. Ook nu is een goede voorbereiding essentieel. Zoek dus naar een geschikte locatie in de buurt en zorg ervoor dat je weet waar ze eventueel allergisch voor is. Weet je niet zeker of dat gaat lukken, dan is een andere optie wellicht verstandiger.