Wat kun je doen op een eerste date?

Om te weten hoelang een eerste date hoort te duren, moet je eerst bepalen wat voor activiteit je op de eerste date gaat doen. Dit kan erg moeilijk zijn. Nu is het vervelende dan ook dat niemand écht een antwoord hierop heeft. Iedereen is namelijk anders, waardoor hobby’s en interesses verschillen. Er zijn veel bepaalde richtlijnen die je kunt volgen. Zo is een eerste date voornamelijk bestemd om een goede eerste indruk van elkaar te krijgen en elkaar een beetje oppervlakkig te leren kennen.

 

Moet jij verzinnen wat jullie gaan doen? Misschien weet je van jezelf al dat je best wel ongemakkelijk kan worden van een kleine stilte. Het is dan vaak fijn om een activiteit te doen zoals een bezoekje brengen aan een museum, bowlen of iets anders waarbij je ook wordt afgeleid door de activiteit zelf. Hierdoor blijf je in beweging en voelen die stiltes minder ongemakkelijk aan. Een andere manier is om ergens wel gewoon een drankje te doen, maar dan in een café of bar waar bijvoorbeeld een bandje speelt. Zo heb je altijd achtergrondgeluid, waar je op die stille momenten even op kan focussen.

Wat kun je doen tegen ongemakkelijke stiltes op een eerste date?

Die stiltes tussendoor kunnen erg pijnlijk zijn en dat wil je dus juist voorkomen. Er zijn veel manieren om nooit meer ongemakkelijke stiltes tijdens een date te hebben. Een belangrijke daarvan is misschien een beetje cliché, maar het is wel echt de waarheid: je moet gewoon jezelf zijn. Wanneer je aan het praten bent en je gaat je inhouden met de vragen die je wil stellen of de antwoorden die je wil geven, dan valt het gesprek dood. Wanneer jij je op je gemak voelt, zal jouw date dit ook voelen. Het is een soort wisselwerking.

hoelang duurt een eerste date gemiddeld

Hoelang duurt een eerste date ongeveer?

Hoelang een eerste date ongeveer duurt, ligt echt aan de date. Als het klikt dan kun je een hele avond vol maken. Klikt het niet? Dan kan een uur aanvoelen als vijf uur. Toch hebben mensen wel degelijk een voorkeur. Uit onderzoek van e-Matching blijkt dat maar liefst 45 procent van de gebruikers vindt dat een eerste date ongeveer tussen één en twee uur moet duren. Dit is precies genoeg tijd om een eerste indruk van elkaar te krijgen. En stel dat het totaal niet een persoon voor jou is, dan kun je snel je kop koffie leeg drinken en vertrekken.