Fenix is zowel nieuw als oud

De serie Fenix was eerder al te zien, op KPN Vandaag. Sommige mensen zullen hem dus al gezien hebben, voor anderen is de serie nog onbekend. Nu hij binnenkort op Netflix verschijnt komt daar waarschijnlijk verandering in. De film heeft gelijkenissen met andere Nederlandse Netflix-series, maar ook met de serie Penoza.

Familie en drugs in Brabant

Fenix gaat over de band tussen ouders met hun kinderen, eer, wraak en onschuld. Officier van justitie Peter Haag sluit een deal met Jos Segers, een kampbewoner en handelaar in drugs. Samen proberen zij een andere crimineel in de val te lokken. De hinderlaag mislukt en maar liefst acht agenten komen om het leven. Ook Jos Segers en Peter Haag worden beiden vermoord. Jara Terwijde is een politieagente die in Amsterdam woont. Zij besluit om de onschuld van haar vader te bewijzen en bijt zich vast in de zaak. Rens Segers, zoon van Jos Segers, was zijn criminele familie een tijd ontvlucht. Hij keert ook terug naar Noord-Brabant om de eer van zijn familie weer te herstellen. Hoe dieper je graaft, hoe meer er bovenkomt. Verwacht dan dus ook intrige, verraad en actie in de serie.

Fenix

Gelijkenissen met Nederlandse Netflix series

Fenix heeft veel gemeen met andere Nederlandse Netflix-series. Zo speelt Undercover zich ook af in de Brabantse drugswereld. Net als Toon was Fenix eerder al te zien op KPN Vandaag. Deze streaming service werd nooit een groot succes, waardoor series die daar te zien waren nu een tweede leven hebben op Netflix. Ares, de recentste Nederlandse binnenkomer op Netflix, heeft een actrice gemeen met Fenix. Rifka Lodijzen speelt namelijk in allebei de series.

Release-datum van Fenix op Netflix

De eerste maand van dit jaar wordt afgesloten met de serie. Feniks zal namelijk vanaf 31 januari te zien zijn. Tot die tijd kunnen we het doen met de andere Nederlandse Netflix-series.