De personages uit Peaky Blinders

Aangezien alle acteurs en actrices prestaties van wereldklasse leverden in Peaky Blinders, zijn er eigenlijk teveel personages die in dit lijstje horen. Wij filterden de beste en selecteerden onze top 10:

10. John Shelby

We beginnen de lijst met John Shelby, broer van Thomas Shelby. Hij is een van de drie Shelby-broers en bezit dan ook eenderde van hun bedrijf Shelby Company Limited. Het personage wordt gespeeld door Joe Cole, die je misschien kent uit een aflevering van Black Mirror als Frank. Wat John zo sterk maakt, is zijn band met Thomas en met zijn vrouw Esme Lee (waarmee hij getrouwd is om vrede tussen de families te scheppen). Hij is soms onverantwoordelijk, maar zou alles doen om zijn vier kinderen en de Peaky Blinders te beschermen.

John Shelby

9.Michael Gray

Michael Gray is een mysterieus, interessant personage en wordt vertolkt door Finn Cole. Hij is de zoon van Polly Shelby, maar was geadopteerd omdat hij op jonge leeftijd bij zijn moeder is weggehaald. Hij is extreem goed met cijfers en was de beste leerling van zijn wiskundeklas. Daarom is hij ook accountant voor Shelby Company Limited en zorgt dit soms voor spanning tussen John Shelby en hij. Wat Michael zo goed maakt is zijn karakter. Als zijn moeder Polly hem geld geeft, weigert hij dat. Want hij wil zelf zijn brood verdienen voor Thomas Shelby.

Michael Grey

8. Grace Shelby

Grace Shelby is zonder twijfel een lust voor het oog, maar weet veel meer dan dat je misschien zou denken. Ze is een spion en werkte bij The Garrison Pub om een oogje in het zeil te houden voor de Birmingham Police. Als ze uiteindelijk verliefd raakt op Thomas Shelby, wil ze hem alles vertellen, maar ze is te laat. Ondanks het hoge verraad zijn zij en Thomas erg close en krijgen ze uiteindelijk ook een kind genaamd Charles. Verder willen we niks spoilen.

Peaky Blinders

7. Billy Kimber

Hij is misschien wel de grootste vijand van de Peaky Blinders tot nu toe en leider van de Birmingham Boys. Billy Kimber wilde net als de Shelby-broers uitbreiden in London, maar daar kwam uiteraard ruzie van. Dat ging de Shelby-broers niet makkelijk af, want Kimber is rijk. Zelfs zo rijk dat hij de politie in Birmingham om kon kopen. Charlie Creed-Miles speelde de schurk perfect na.

Billy Kimber

6. Inspector Campbell

Als er twee organisaties niet samen door één deur kunnen, zijn het de politie en de Peaky Blinders wel. Dus het is niet heel gek dat Inspector Campbell, gespeeld door Sam Neill, een grote lastpak voor de bende was. Gestuurd door de enige echte Winston Churchill om duidelijkheid in Birmingham te scheppen ontwikkelde hij wraak voor Thomas Shelby.

Campbell Peaky Blinders

5. Polly Gray

Polly Gray wordt door veel kijkers gezien als de matriarch van de groep, de oudste vrouw die alles in het gareel houdt. Ze is de tante van de Shelby-broers en houdt waar ze kan een oogje in het zeil. Ze wil koste wat het kost haar familie beschermen en zou daarvoor zelfs een geweer tegen het voorhoofd van haar neefje (John Shelby) aanzetten. Ze zorgde ervoor dat de Shelby Company Limited overleefde gedurende de oorlog en is simpelweg badass.

Polly Gray

4. Arthur Shelby

Om deze man kunnen we niet heen: Arthur Shelby. Hij is de vicepresident van Shelby Company Limited en Thomas’ rechterhand. Hij is ook de oudste van de Shelby-broers, maar gedraagt zich daar niet naar. Hij is namelijk verslaafd aan drugs en heeft vaak driftbuien. Hij is een ontspoorde boer en gedraagt zich vaak enorm gewelddadig. Maar dat is nou juist wat we leuk vinden aan het personage.

arthur shelby outfit

3. Luca Changretta

Luca Changretta is alweer de derde bad-guy in deze top 10. Changretta heeft een appeltje te schillen met de Shelby-familie wegens de dood van zijn vader in New York. De reden dat hij zo hoog staat, is dat hij in het vierde seizoen met eer de strijd met de Shelby-familie aangaat. Thomas Shelby en hij hebben een flinke discussie en spreken af dat de oorlog eerlijk zal worden gespeeld. Adrien Brody speelt de Italiaanse maffiabaas uit New York.

Luca Changretta peaky blinders

2. Alfie Solomons

Alfie Solomon wordt gespeeld door Tom Hardy (Venom) en is een joodse bendeleider. Hij is intelligent en weet precies hoe hij zijn zin moet krijgen in discussies. Hij voert een strijd tegen de Italiaanse maffia en kan daarbij de hulp van de Peaky Blinders goed gebruiken. Alleen, als hij erachter komt dat hij kanker heeft, vraagt hij Thomas om hem uit zijn lijden te verlossen.

Alfie Solomons

1. Thomas Shelby

Dit komt waarschijnlijk niet als een verassing, want de nummer één op deze lijst is niemand anders dan Thomas Shelby (gespeeld door Cillian Murphy). Hij is de leider van de Peaky Blinders en het gezicht van de serie. Door zijn beloonde optreden in de Eerste Wereldoorlog kreeg hij nachtmerries en desillusies. Hij is vastberaden, meedogenloos, stijlvol en wil niets liever dan de Peaky Blinders succesvol maken. Daarnaast is hij stiekem ook een enorme romanticus.

Thomas Shelby