Ares wordt de eerste Nederlandse Netflix Original

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk komt Netflix met de eerste Nederlandse Netflix Original, zoals we je al eerder vertelden. Vanaf vandaag staat namelijk de spannende horrorserie Ares online, over het leven van studenten bij een sinister studentencorps.

Top crew, veelbelovende cast

Waar Undercover voorheen al een Nederlands-Belgische productie was, is Ares volledig Nederlands. In principe kan de serie over de gehele wereld, door miljoenen Netflix-abonnees te zien zijn. Ares moet dan dus ook aan behoorlijk hoge verwachtingen voldoen, een taak die is weggelegd aan regisseurs Giancarlo Sanchez (Mocromaffia) en Michiel ten Horn (Aanmodderfakker). Hoofdrollen zijn onder andere weggelegd voor jonge acteurs en actrice Robin Boissevain, Tobias Kersloot en Jade Olieberg. De makers van de serie hebben zichtbaar voornamelijk gekozen voor een cast die nog iets onbekende is, in plaats van de meest bekende gezichten uit de Nederlandse televisie te betrekken bij de serie. Toch zijn er ook een paar prominente namen betrokken bij de serie. Rifka Lodeizen en Hans Kesting zijn hier voorbeelden van.

Ares

Lid worden van Ares gaat niet zomaar

De serie draait om het studentenkorps Ares, in Amsterdam. Hoofdpersoon Rosa wordt via een vriend van haar geïntroduceerd aan de leden van Ares. Om toe te worden gelaten tot de exclusieve groep zal ze eerst een ontgroening moeten doorstaan. Tijdens die ontgroening komt al gauw aan het licht dat er veel dingen uit het duistere verleden van Holland verbonden zijn met de vereniging. Bereid je voor het kijken van de serie dus ook voor op een serie met demonische, duistere en geheimzinnige aspecten.

Binge material

Vanaf vandaag kan jij zien hoe de hiërarchie, geheimen, machtsstrijd en sekteachtige taferelen in Ares tot een ontknoping komen. De acht afleveringen van de serie staan nu op Netflix. Grote kans dat we die allemaal achter elkaar wegkijken.