Nieuw op Netflix: series in week #3

De start van een nieuw jaar is tevens het geschikte moment om een nieuwe serie te starten, dachten ze waarschijnlijk bij Netflix. De streamingservice komt deze week met nieuwe seizoenen van maar liefst drie verschillende series. Hiervan is één serie zelfs de eerste Nederlandse Netflix Original, terwijl de andere twee langverwachte vervolgen zijn. Deze titels, die deze week nieuw op Netflix verschijnen, wil jij niet misssen.

The Blacklist – seizoen 6

Al weer het zesde seizoen van The Blacklist komt er aan. In de serie staat de beruchte crimineel Raymond ‘Red’ Reddington centraal. Red besluit samen te gaan werken met de FBI en zijn grote, criminele netwerk met hen te delen. Op deze manier kunnen misdadigers die voorheen nog under the radar functioneerden worden opgespoord. Tijdens de zaken wil Red zichtbaar alleen maar samenwerken met de jonge FBI-profiler Elizabeth Keen. Zijn redenen hiervoor blijken al gauw niet zakelijk, maar persoonlijk van aard. Dat de serie populair is, is duidelijk terug te zien in de seizoenen. De eerste vijf stonden namelijk al online, het zesde seizoen verschijnt donderdag 16 januari nieuw op Netflix.

Sex Education – seizoen 2

Het eerste seizoen van deze serie was vorig jaar een groot succes: de komedieserie trok miljoenen kijkers en leverde Netflix veel positieve recensies op. In de serie staat middelbare scholier Otis Milburn centraal. Zijn moeder, dokter Jean F. Milburn, wordt gespeeld door Gilian Anderson en is een sekstherapeut. De gemakkelijkheid waarmee zijn moeder over seks praat en de algehele ongemakkelijkheid van Otis zorgen voor hilarische scènes. Zeker wanneer Otis uiteindelijk mensen op school gaat helpen met hun problemen op het gebied van seks, gebaseerd op zijn moeders’ expertise. In het tweede seizoen bloeien nieuwe liefdes op, gaan andere scholieren juist door een break-up en blijft er nog genoeg over voor Otis om op te lossen. Vanaf vrijdag 17 januari staat Sex Education nieuw op Netflix.

 

Ares – seizoen 1

We hebben er even op moeten wachten: de acht afleveringen van het eerste seizoen van Ares. Deze Netflix Original is van Nederlandse komaf. Eigenlijk is dat al een reden op zich, maar het onderwerp van de show moedigt ook aan tot een paar binge-avonden. In Ares melden twee studenten zich aan bij een Amsterdamse studentenvereniging. Dat is niet zonder gevolgen, blijkt al gauw. Hun intrede in de vereniging gaat namelijk gepaard met demonische geheimen uit de geschiedenis van Nederland. Verwacht duistere praktijken en een dreigende sfeer. Vanaf 17 januari staat de serie nieuw op Netflix.