Nieuwe films in november 2019

Zeker met dit gure weer is er niets zo lekker als je even terugtrekken onder een warme deken of wegzakken in een grote bioscoopstoel. Mocht dit ook boven op jouw to-do list staan, dan hebben we goed nieuws. Los van alle series en films die nieuw op Netflix komen, verschijnen er ook een aantal nieuwe titels in de bioscopen. Dit zijn drie films die je deze maand kan verwachten.

The Kill Team

Deze oorlogsfilm gaat over Andrew Briggman, een soldaat van een lage militaire rank in het Amerikaanse leger. Andrew hoort bij een peloton dat is uitgezonden naar Afghanistan. Al gauw slaat de sfeer om en wordt zijn peloton, onder leiding van hun sergeant Deeks, steeds gewelddadiger naar de bevolking. Andrew komt voor de vraag te staan of hij zijn kameraden aangeeft en – indien hij dit doet – of hij zijn leven dan nog wel zeker is. The Kill Team is gebaseerd op waargebeurde feiten, die eerder in een documentaire zijn opgenomen. Met Nat Wolff en Alexander Skarsgard in de hoofdrol, draait deze film vanaf vandaag in de bioscoop.

Le Mans ’66

Ook deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Le Mans ’66 (ook Ford v. Ferrari genoemd) draait om de legendarische Le Man autorace. Matt Damon speelt de auto-ontwerper Carroll Shelby, Christian Bale speelt een autocoureur genaamd Ken Miles. Samen worden zij benaderd met het plan om een auto de ontwikkelen. Dit moet niet zomaar een wagen zijn, maar één die het op kan nemen tegen de wagen van Ferrari, die al jaren onverslaanbaar blijkt in de race. Verwacht in deze film gruwelijke auto’s, extreme snelheden én acteerwerk van hoog niveau. Een aanrader dus. Wie de race wint, kun je vanaf 14 november zelf beoordelen in de bioscoop.

Penoza de film

Voor lieve Penoza-liefhebbers onder ons is er goed nieuws. Penoza, dat razend-spannende staaltje televisie dat we jaren hebben mogen volgen, is terug voor een laatste, knallende afsluiter. Carmen blijkt niet gestorven te zijn, maar ondergedoken in Canada. Een ongelukkige samenkomst van omstandigheden dwingt haar om terug te keren naar Nederland. Het kat-en-muisspel tussen Carmen en degenen die haar kwaad willen doen staat garant voor een hoop geweld, achtervolgingen en explosies. De film zal haar première hebben in Amsterdam – misschien wel in de vernieuwde zalen van Tuschinski – en tegelijkertijd in 118 andere bioscopen. Vervolgens zal hij vanaf 28 november in het hele land te zien zijn.