De Pathé bioscoop waar de luxe zalen zich bevinden is geen onbekende. Het Tuschinski-theater bestaat al sinds 1921 en is vaak de locatie waar filmpremières plaatsvinden. Zaal 2 en Zaal 3 van het beroemde filmtheater hebben een heuse make-over gekregen, waarvan het resultaat nu te bewonderen – en ervaren – is.

Tuschinski terug naar de originele stijl

Er is duidelijk gestreefd naar het terughalen van de originele stijl van de bioscoop, die een lange geschiedenis kent. De bioscoop bestaat al bijna 100 jaar. In die periode is de bioscoop onder andere bezet geweest door de Duitsers. Ook heeft de bioscoop zelfs in de brand gestaan, waardoor wandschilderingen van Pieter den Besten zijn vernietigd. Tijdens de make-over van Zaal 2 en Zaal 3 heeft men deze wandschilderingen gereconstrueerd.

Volledig nieuwe ervaring

Met de hernieuwde zalen streeft Tuschinski een geheel nieuwe filmervaring na. Pathé heeft aangegeven dat er voor nieuw beeld, geluid en belichting is gezorgd. Op die manier werken de zaal, het scherm en wat er óp het scherm is samen. Bovendien leert één blik op de nieuwe zaal ons dat ook de zitplekken ongelofelijk comfortabel gaan zijn.

Tuschinski

Ontspannen genieten van je film

Voor de zalen zijn er geen normale stoelen neergezet met houders voor je drinken en popcorn, maar rode chique bankjes en zachte stoelen. Bovendien bevinden zich kleine mini-tafeltjes tussen de stoeltjes, inclusief sfeerlampjes. Het is duidelijk dat de ontwerpers van deze zalen hebben gekeken naar vroeger, toen de bioscoopzalen er chiquer uitzagen.

Toch blijft het belangrijkste de film die je kijkt. Er komen genoeg goeie films uit in de komende maanden, dus daar hoef je dat bioscoopbezoekje niet voor te laten. Wil je toch liever thuis op de bank blijven? Dan kan je altijd één van de nieuwe netflix-binnenkomers van deze week opzetten.