The Irishman is nu al een groot succes

The Irishman, over de vroegere huurmoordenaar Frank Sheeran, houdt ons al langer in z’n greep. Met een cast waarin Robert de Niro en Al Pacino spelen en met Martin Scorsese als regisseur, kan je niet om de film heen. De vraag bleef of de hype rondom The Irishman gegrond zou zijn of dat de film zelf tegen zou vallen. Daar kunnen we nu een voorlopig antwoord op geven. Althans, als we de reviews op filmrecensie-site Rotten Tomatoes moeten geloven. Daar heeft de film namelijk een perfecte score van 100% fresh.

The Irishman

Perfecte score op Rotten Tomatoes

Het is niet gemakkelijk om een perfecte score op Rotten Tomatoes te krijgen. Op de website worden recensies opgenomen van een selecte groep recensenten (van grote websites, kranten en tijdschriften). Hun positieve beoordelingen worden gezien als ‘fresh’, hun negatieve beoordelingen als ‘rotten’.

Een beoordeling van 100% fresh houdt dus in dat alle recensenten een positieve review hebben geschreven. In het geval van The Irishman zijn dit er momenteel al 46. Er komen nog steeds nieuwe beoordelingen bij. Het is dus de vraag hoelang die perfecte score blijft staan.

Een echt meesterwerk

Ook andere sites waar films worden beoordeeld hebben een voorlopige score voor The Irishman online staan. Op IMDb krijgt de film voorlopig een 8.5. Op Metacritic behaalt Scorsese’s nieuwe project zelfs een 9.3. Wat er in die recensies staat? Dat verschilt natuurlijk per recensie, maar allemaal zijn ze het eens over de wereldklasse van de film. Zo wordt de film beschreven als zelfverzekerd, intiem, groots en episch. Een echt meesterwerk dus.

Nu is het alleen nog wachten tot de film 27 november op Netflix verschijnt.

The Irishman