Origineel in opslagruimte

Om je slaapkamer opgeruimd en clean te houden is opslagruimte dé oplossing. Om origineel te blijven, schaf bijvoorbeeld een bankje aan dat aan het voeteneind van het bed kan, waar lades inzitten. Dit kan als bankje dienen, of er gewoon voor de sier staan, maar op deze manier zijn bijvoorbeeld je handdoeken mooi opgeborgen. Een oude kist aan het uiteinde van je bed kan ook heel tof staan.

Kies de juiste kleuren

Neutrale kleuren werken het best in een mannenslaapkamer. Deze kleuren zorgen voor rust. Een zwarte muur geeft je slaapkamer een brute uitstraling. Je kunt ook kiezen voor grove, houten planken of een brick wall in je slaapkamer, dit geeft je woning de ultieme loft-uitstraling. Wanneer je niet mag verven omdat je een huurwoning hebt, kies dan voor een tof, groot schilderij.

mannelijke slaapkamer man man 4

Bed regels

Het simpel houden geldt ook hier weer. Houd je dekbedovertrek in een neutrale kleur of een simpel design van strakke lijnen. Voor de koude winterdagen is een dik plaid een goede toevoeging en het geeft een extra touch aan het design van je slaapkamer.

Key item

Je slaapkamer moet ten minste één key item bevatten. Een item dat bijzonder is of opvalt. Denk aan een grote leren stoel, een antieke kast of een toffe lamp.

mannelijke slaapkamer man man

Een nachtkastje

Dit kan in een typische mannenslaapkamer nog wel eens vergeten worden. Maar ook voor mannen is dit item een belangrijke toevoeging. Deze dingen kunnen namelijk onwijs handig zijn, voor een lamp, een boek of je telefoon. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk een oude krat gebruiken, deze schuren en verven en hem op zijn kant plaatsen.

Kledingkasten

Wanneer je niet het geluk hebt dat je een enorme inbouwkast tot je beschikking hebt, zorg er dan voor dat je een moderne kledingkast aanschaft die qua design en kleur past bij de rest van je slaapkamer. Dit item kan je kamer maken of breken. Een klassieke, houten kast in een neutrale kleur doet het altijd goed.

mannelijke slaapkamer man man 6

Accessoires

Ja, ook een man heeft accessoires nodig in de slaapkamer. Tenminste, wanneer je niet wilt slapen in een slaapkamer dat bestaat uit een bed en een kast. Dierenhuiden (nep of echt) doen het altijd goed. Ze geven een mannelijke en chique uitstraling aan je slaapkamer. Je kan ook gaan voor een ander kleed, dat je voor de helft onder je bed schuift. De juiste lampen doen ook heel veel voor je slaapkamer.

Voor meer inspiratie kan je kijken naar deze prachtige loft in hartje Amsterdam.