Nieuw op Netflix in week #44

Ook deze week breidt Netflix zijn assortiment uit met een aantal nieuwe releases. Wij selecteerden vier diverse titels die allen het kijken meer dan waard zijn. Van een ontroerende feelgood film tot een Britse politiehit; er is voor ieder wat wils. Deze titels zijn nieuw op Netflix in week #44.

The Bucket List

Een bucket list, een begrip dat vandaag de dag steeds vaker voorkomt. Een lijst met dingen die je écht graag wil doen voordat het te laat is. De film The Bucket List draait om multimiljonair Edward Cole (gespeeld door Jack Nicholson) en automonteur Carter Chambers (Morgan Freeman). De twee mannen zijn twee uiterste tegenpolen van elkaar, maar dat mag de pret niet drukken. Ze krijgen met de tijd een zeer bijzondere band wanneer ze naast elkaar liggen in het ziekenhuis. Ze zijn beiden ernstig ziek en hebben waarschijnlijk niet lang meer te leven, vandaar de bucket list van de mannen. Aangezien Edward nogal ‘loaded’ is, besluiten ze gezamenlijk alles te doen wat er op hun lijst staat. Het resultaat: een prachtige feelgood film met twee acteurs van wereldklasse.

Release datum op Netflix: donderdag 31 oktober 2019

 

The King

Een van de meest besproken releases van de laatste maanden. Als we de hele hype moeten geloven, dan belooft The King een knaller van een film te worden. Het verhaal vertelt het leven van de jonge prins Hal (gespeeld door het grote talent Timothée Chalamet), een erfgenaam van de Engelse troon. Echter ziet hij dat leven helemaal niet zitten en kiest hij ervoor om het koninklijke leven de rug toe te keren. Maar dan slaat het noodlot toe. Zijn tirannieke vader overlijdt en Hal wordt gekroond tot koning Henry V. Hij wordt gedwongen om te heersen over het Engelse koninkrijk. Dit blijkt door de tirannieke handelswijze van zijn vader een bijna onmogelijke opgave te zijn. Een heersende paleispolitiek, grote onrust en oorlog zijn de grootste problemen waar de jonge koning tegenaan loopt.

Release datum op Netflix: vrijdag 1 november 2019

 

Atypical (seizoen 3)

Een vreemde vogel. Niet alleen definiëren we de Netflix serie Atypical zo in dit lijstje, maar ook de hoofdrolspeler in deze ontroerende komedie serie is een aparte verschijning. De autistische Sam Gardner (gespeeld door Keir Gilchrist) is achttien jaar, leeft zijn lekker eigen leventje bij zijn ouders thuis en zit is zijn laatste jaar van high school. Sam heeft een vreemde obsessie voor Antarctica, met name voor de knullige pinguïns. Zijn autisme speelt een grote lijn in de aandoenlijke serie. Hij is namelijk slecht in het oppakken van subtiele signalen, wat tot veel problematische situaties leidt. Sam vindt het tevens hoog tijd voor een vriendinnetje. Maar je kan het al raden; de zoektocht naar een vriendin plus het feit dat Sam geen signalen van vrouwen begrijpt, dat is geen ‘match made in heaven’. Al met al is Atypical een echte aanrader, dat vindt ook IMDb met een score van maar liefst 8.3.

Release datum op Netflix: vrijdag 1 november 2019.

 

Line of Duty (seizoen 5)

Line of Duty is in Engeland een van de grootste hits van vandaag de dag. De BBC-serie laat bijna acht miljoen Britten tegelijk voor de buis zitten – indrukwekkende cijfers. En dat de serie zo’n hit is, dat is niet zonder reden. Line of Duty draait om de agenten van anticorruptie-eenheid AC-12. Hun taak: het zuiver houden van de politie. Onder leiding van de baas Ted Hastings (gespeeld door Adrian Dunbar) onderzoeken rechercheurs Steve Arnott (gespeeld door Martin Compston) en Kate Fleming (gespeeld door Vicky McClure) iedere verdachte politiechef. Het vijfde seizoen heeft een nieuw target en lijkt spannender dan ooit te worden.

Release datum op Netflix: vrijdag 1 november 2019.

 

Streamen met VPN

Ben jij een echte bingewatcher en stream jij dag in dag uit veel series en films? Dan dien je eens goed te kijken naar jouw privacy op het internet. Je laat namelijk, zonder het te weten, veel privé informatie achter. Daarom geven we jullie een korte uitleg over VPN-verbindingen, een eenvoudige manier om jouw privacy te beschermen. Een VPN is een virtueel privénetwerk en kan je zien als een veilige verbinding tussen jouw online devices en het internet. Dit stelt jou in staat om je dataverkeer via een versleutelde, beveiligde verbinding naar een externe server te sturen. Het tovert jouw IP-adres als het ware om tot een ander IP-adres voor de buitenwereld. Simpel te activeren en met vele voordelen.

nieuw op netflix