Een blazer combineren met een pantalon

Bij het dragen van een pak, bijvoorbeeld naar je werk of naar een feestelijke gelegenheid, kies je er vaak voor om een jasje en pantalon te dragen die dezelfde kleur hebben. Met een overhemd, das en derby schoenen is jouw stijlvolle outfit vervolgens compleet. Het kopen van een losse blazer stelt je echter in staat om deze op meerdere manieren te combineren.

Een donkere blazer op een lichte broek, een grijze blazer op een zwarte broek, of juist een geruit model op een kleurrijke pantalon. De combinaties zijn eindeloos. Combineer je jasje dit najaar met een wollen pantalon. Die zijn warm, modieus en zorgen voor een verzorgde en toch ontspannen uitstraling.

Blazer
Foto via: Instagram carlos_domord

Experimenteer deze herfst met jouw blazer

De herfst is de tijd van het jaar waarin we geleidelijk naar de feestweken en het echt koude weer toeleven. Dit zijn allebei redenen om te experimenteren met je blazer en niet bij je standaard kledingkeuzes te blijven. Speel daarom vooral met motieven, kleuren en stoffen.

Ga bijvoorbeeld voor een jasje in corduroy-stof (om je lekker warm te houden) of een geruit jasje (om er extra feestelijk uit te zien). Je kan ook combineren met wat je onder je jasje draagt. In plaats van overhemd, kan je ook een coltrui kiezen (voor een chique, gedistingeerde uitstraling) of een basic T-shirt (voor een look die iets meer casual is).

Een tijdloos exemplaar

Het kan leuk zijn en een hele uitdaging om te experimenteren met kleuren en stoffen. Er blijft alleen echter een kans dat jij je blazer vervolgens niet vaak aandoet, maar enkel heel af en toe, bij specifieke gelegenheden. In dat geval is het beter om voor een tijdloos exemplaar te gaan: een goed zittend jasje in donkerblauw, grijs of zwart, die je met alles kan combineren.

Een tijdloos jasje is niet onderworpen aan de hand van het veranderende modebeeld en trends op het gebied van stijl. Hierdoor gaat hij elk seizoen mee. Wij maakten een selectie van een paar tijdloze én een paar unieke blazers, zodat ook jouw perfecte blazer er geheid tussen zit.