De wollen pantalon is de trend in het najaar van 2019

Een wollen pantalon is gemaakt van dikkere stof dan de versie die we in de warmere maanden rocken. Hierdoor houdt de broek ons lekker warm en dat hebben we zeker nodig met deze temperaturen en regenachtige dagen. Eerder schreven we al hoe je de wollen broek het beste kan dragen. Hieruit bleek dat je voor zowel een formele als een meer casual look kan gaan. De broek is hiermee de perfecte keuze voor de komende tijd.

wollen pantalon
Foto via: Instagram justusf_hansen

Draag de wollen pantalon casual

Een informele manier om je broek te dragen is om deze te combineren met een casual trui. Denk bijvoorbeeld aan een kabeltrui of een sportieve sweater. Qua schoenen kan je nette sneakers uit de kast pakken om je outfit helemaal af te maken. Kies er in de koudere maanden voor om, in plaats van blote enkels, juist sokken te dragen met deze broek die er uit springen en deel worden van je outfit.

Een formelere outfit

Ondanks dat de wollen pantalon zich leent voor een casual look, valt hij toch het beste te combineren met nette kleding. Denk hierbij aan een fijne coltrui of een net overhemd. Ga voor nette, leren schoenen en een bijpassende riem. Het geheel maak je vervolgens af door een lange mantel te dragen, het liefste in warme tinten zoals beige of grijs, of donkerblauw.

Of je de broek nou naar je werk draagt, een borrelafspraak hebt of hem uitkiest voor de vele feestdagen in December – hij is voor elke situatie geschikt. Wij selecteerden tien modellen om jou te helpen bij je keuze.