La Casa de Papel locaties

Als je de serie al wat langer volgt zal de Spaanse Bank je bekend voorkomen. Het is een van de plekken die onlosmakelijk zijn verbonden met La Casa de Papel. Er zijn echter meer locaties die voorkomen in de serie van de streaminggigant. De meeste liggen gewoon in Spanje en met een beetje mazzel kun je ze ook bezoeken tijdens een citytrip.

 

De Koninklijke Munt

Het gebouw van De Koninklijke Munt speelde in de eerste twee seizoenen een belangrijke rol. Voor El Professor was dit de ideale locatie: naar binnen dringen met Denver, Helsinki, Rio en de rest het geld mee nemen en wegwezen. Teleurstellend is het wellicht om te weten dat het gebouw in de serie niet de echte Koninklijke Munt is. Wat hier wel is gevestigd is het CISC, de Spaanse Nationale Onderzoek Raad. Dat is het grootste wetenschappelijke onderzoeksinstituut van Europa. Je kunt hier wel langslopen, maar ongemerkt naar binnen gaan is nagenoeg onmogelijk. Tenzij je over speciale Money Heist skills beschikt natuurlijk.

Spaanse bank

 

Plaza del Callao

Als je een echte die-hard van van La Casa de Papel bent, herinner je waarschijnlijk nog wel de scene met de zeppelin. Over een gigantisch groot plein wordt geld uitgestrooid. Plaats van handeling is het Plaza del Callao in Madrid. Het is een van de populairste winkelgebieden in Madrid en met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Locaties la casa de papel

 

House of Toledo

House of Toledo zal je minstens zo bekend voorkomen als De Koninklijke Munt. Hier werden alle snode plannen beraamd en uitgedacht. In werkelijkheid heeft deze villa niets te maken met criminele bendes als die van El Professor, maar is het juist een bijzonder populaire trouw locatie voor jonge stellen. Mocht je dus in een romantische bui verkeren en nog een speciaal plekje voor een feest zoeken vlakbij Madrid, dan zit je hier goed.

la casa de papel

 

‘De Spaanse Bank’

Dat banken een belangrijke rol spelen in de misdaadserie is niet zo vreemd, daar is namelijk veel geld te halen. De Spaanse Bank die je nog kent van de tweede roof is echter ook niet authentiek. Graag hadden de producenten wel toestemming gekregen om in de echte Spaanse Bank te filmen, maar dat ging uiteraard niet door. Als alternatief werd het gebouw van het Spaanse Ministerie van Openbare Werken en Vervoer gevonden. Daar mocht men dus wel filmen. Als je niet beter weet zou je denken dat het ook inderdaad een bank is.

La casa de papel

 

San Fruitos Hermitage

Dit klooster ligt op zo’n 140 kilometer van Madrid en was de plek waar Berlin verbleef. Het ligt in de relatief onbekende provincie Segolia, in het natuurpark ‘Hoces Del Rio Duraton’. Als je kijkt naar de schoonheid van het park is het niet moeilijk om je voor te stellen dat het een populaire trekpleister is voor zowel de locals als de toeristen. Vanuit het park heb je een prachtig zicht op de omgeving. La Casa de Papel is opgenomen in het landhuis en dat vindt je op de top van de berg. De rivier nabij het park is trouwens een gewilde bestemming voor kajak liefhebbers, dus mocht je er ooit langs komen, neem er even een kijkje bij een van deze mooie La Casa de Papel locaties.

la casa de papel