Berlin uit La Casa de Papel schittert in een nieuwe film

Wie denkt aan een Spaanse serie, denkt ongetwijfeld aan La Casa de Papel. Onlangs zette Netflix La Casa de Papel seizoen 4 online, welke direct door ontelbaar veel kijkers gestreamd werd. Hoewel La Casa de Papel seizoen 5 eraan zit te komen, moeten we het voorlopig nog doen met andere Spaanse films en series. Goed nieuws voor de liefhebbers: eind april werd er een nieuwe Spaanse film op Netflix gezet. Wat direct opvalt, is de hoofdrolspeler. Het is namelijk niemand minder dan Berlin uit La Casa de Papel, in het dagelijkse leven ook wel bekend als de acteur Pedro Alonso.

spaanse film

Berlin is nogal een apart personage. Hij is een narcist, psychopaat en een vrouwenhater. Dit maakte het personage geen liefhebber van de fans. Het ging zelfs zo ver dat de schrijver van La Casa de Papel, genaamd Alex Pina, onder druk werd gezet om het personage uit de serie te schrijven. Fans vonden het karakter van Berlin niet meer passen bij deze tijd. De schrijver begreep de mening van de fans, maar hij vond het zelf onnodig om het personage ‘dood te schrijven’. Volgens Pina kunnen de mensen zelf wel bepalen aan wiens kant zij staan.

Spaanse film op Netflix: El Silencio del Pantano

De nieuwe film op Netflix draagt de naam El Silencio del Pantano. De thriller vertelt het verhaal van een voormalige journalist die nu misdaadverhalen schrijft. De man, met de mysterieuze naam Q, is zelf ook zeker geen lieverdje. Dit zorgt voor een enorme fascinatie voor het criminele circuit; en dus ook heftige gebeurtenissen in zijn leven.

el silencio del pantano

Kijkers van deze film worden op het verkeerde been gezet. Je zal je continu afvragen wie nou de good guy is en wie de bad guy. Dit zorgt ervoor dat je aandacht ongetwijfeld bij de film blijft. Check hieronder de trailer van deze nieuwe Spaanse film: