Opvallende uitspraken van La Casa de Papel schrijver

Waarschijnlijk heb jij net als ons het meest recente seizoen van La Casa de Papel al lang en breed uit. Netflix gooide het vierde seizoen online tegelijkertijd met een bijbehorende documentaire. In de docu, Money Heist: The Phenomenon, komt de cast en de crew aan het woord. Zij praten over het gigantische succes van de serie. Eén van de mensen is Alex Pina. Zonder Pina was La Casa de Papel waarschijnlijk nooit zo’n succes geworden. Hij is immers de bedenker én schrijver van de serie. Dat hij niet alles over de serie zelf bepaalt, werd al gauw duidelijk uit de documentaire. Pina vertelde namelijk dat er op werd aangedrongen om één personage uit de serie te schrijven. Maar welke?

La Casa de Papel

Deze fan favoriet moest de serie verlaten

De uitspraken die werden gedaan gingen over Berlin. Pina kreeg te horen dat het personage niet meer in deze tijd zou passen. Dit komt waarschijnlijk door het karakter van Berlin. Zo is hij een narcist, psychopaat en een vrouwenhater. Wellicht is vooral dat laatst genoemde, rondom de ‘Me Too Movenement’ volgens bepaalde mensen niet meer van deze tijd. Pina was het er in ieder geval niet mee eens. Hij vertelde dat hij niet de intentie had om Berlin te doen sterven. Ook zei hij dat de kijker zelf kan bepalen aan wiens kant ze staan. Zoals kijkers van La Casa de Papel weten is het omstreden bendelid uiteindelijk tóch vermoord. Maar daar lijkt niet alles mee gezegd.

La Casa de Papel

Omstreden personage toch nog in La Casa de Papel

Goed, Berlin werd in seizoen twee inderdaad uit de serie geschreven. Hij stierf immers. Tegelijkertijd konden kijkers hem toch terugzien in seizoen drie en vier, al dan niet door middel van flashbacks. Dit komt doordat het personage van Berlin één van de grootste fan favorites is geworden door de afleveringen heen. Zeker door middel van de flashbacks zien we het personage van een ander, positiever licht. De makers van de serie vonden hem uiteindelijk dus blijkbaar tóch geschikt om in de serie te houden. Het personage kan hiermee zomaar eens één van de bendeleden zijn waarover de La Casa de Papel spin-off zal gaan. Mocht je de afleveringen van het vierde seizoen nog niet hebben gezien, kijk deze dan snel op Netflix.