Videobellen met een groep mensen

Virtueel samen zijn is dezer dagen de manier om sociaal contact met elkaar te hebben. Als je elkaar wil zien kan dat eigenlijk alleen maar door te videobellen. Op het moment dat je met een grotere groep bent ga je dan al snel videobellen via Skype of Zoom. Er gaat een nieuwe functie beschikbaar komen waardoor je met maximaal 8 mensen tegelijk kan videobellen via WhatsApp. Zij komen dus ook met een antwoord op de groot gestegen vraag in het videobellen van de consument.

Videobellen

WhatsApp videobellen

Voorheen kon je videobellen met maximaal 4 personen maar daar lijkt nu dus verandering in te komen. WABetaInfo ontdekte namelijk dat deze functie in de nieuwste testversie zit. Dit betekent dat het binnenkort waarschijnlijk voor iedereen beschikbaar zal gaan worden. Deze uitbreiding zal voor veel mensen meer dan welkom zijn.

Voortaan vergaderen via WhatsApp?

Bij andere aanbieders kan je nu met veel meer mensen tegelijk videobellen dan bij WhatsApp. Daarom heb je vergaderingen of afspraken met vrienden nu via andere diensten. Doordat WhatsApp zijn capaciteit gaat uitbreiden kan je natuurlijk nog steeds niet met z’n 20en vergaderen, maar met een kleinere groep kan het wel. Daarom zou het dus best wel kunnen dat jij in de nabije toekomst met je vriendengroep aan het videobellen bent.

WhatsApp

Ook Skype en Hoogle hebben geïnnoveerd

WhatsApp is niet de enige die aan zijn diensten in het videobellen heeft gewerkt. Ook Skype heeft het bijvoorbeeld makkelijker gemaakt voor mensen om te videobellen. Zo heb je geen account meer nodig om mee te doen aan een sessie. Google Meet is ook toegankelijker doordat je het kan gebruiken vanuit Gmail.

Heb je ook weleens last van storingen van WhatsApp? Zo los je een Whatsapp storing op.