WhatsApp storing

Paniek, WhatsApp ligt eruit. En jij wilde net je schoonmoeder een appje sturen. Tja, dat is even balen. Maar niet getreurd, je hoeft niet gelijk met dikke tranen over je wangen ineen gedoken in een hoekje te gaan zitten wanhopen. Er zijn een aantal acties die jij kan ondernemen waarmee het wellicht lukt om de storing zelf te verhelpen. Scheelt toch weer een hoop tijd en frustratie.

WhatsApp storing

Wat zegt WhatsApp zelf

Er is een WhatsApp storing. Volgens de vraagbaak van WhatsApp kan dit met twee dingen te maken hebben. Ofwel het heeft met je internetverbinding te maken, ofwel het heeft met de instellingen op je telefoon te maken. Op een probleem met de internetverbinding komen we verderop terug. Als het probleem puur ligt bij de telefooninstellingen, zijn er een aantal acties die je kunt ondernemen.

Het oude vertrouwde telefoon-aan-en-uit is het eerste wat we je aanraden te doen. Nog steeds niets? Check of WhatsApp is bijgewerkt naar de laatste versie. Dit doe je via de Apple App Store. Wat ook kan werken, is door in je instellingen de vliegtuigmodus aan en dan weer uit te zetten. Bij instellingen kan je daarnaast via ‘mobiele netwerk’ mobiele data inschakelen. Een actie die mogelijk werkt, is om via instellingen bij ‘Wifi’ de verbinding met het wifi-netwerk te verbreken en weer te verbinden. Je kan proberen te verbinden met andere wifi hotspots. Ga bovendien na of wifi ingeschakeld blijft als je je telefoon op ‘niet storen’ zet. Een laatste, ietwat rigoureuze actie die ondernomen kan worden is om in stellingen naar ‘Algemeen’ te gaan. Vervolgens kan je hier onderaan bij ‘stel opnieuw in’ kiezen voor ‘herstel netwerkinstellingen.’

WhatsApp storing

Geen internetverbinding

Het kan ook zijn dat je geen of nauwelijks toegang tot het netwerk hebt doordat er geen verbinding is. Wat je in dat geval moet doen, is het modem even loskoppelen. Je wacht dan halve tot hele minuut en sluit het modem vervolgens weer aan. Hierna is het even wachten tot de juiste lichtjes op het apparaat weer op groen staan. Als het goed is, moet je netwerk het dan weer doen. Wanneer dit niet het geval is, kan het zijn dat de router, die het signaal verspreidt, op een verkeerde plek staat. Zet hem bij voorkeur op een hoog punt (op een kast of iets dergelijks). Ook de router achter een ander voorwerp of in het bereik van andere elektronische huishoudelijke apparatuur plaatsen, komt de signaalsterkte van je netwerk niet ten goede.

Ook in het geval van een Netflix storing hebben wij mogelijk de oplossing voor jou.