La Casa de Papel spin-off lijkt een feit

Als je het ons vraagt zat het er nu al aan te komen: een La Casa de Papel spin-off. Na de recente release van het vierde seizoen én een bijbehorende Netflix documentaire over het grote succes van de Spaanse serie, is het verhaal nog niet uit. Zo wordt er druk gespeculeerd over een vijfde seizoen en bijbehorende theorieën over Alicia. Dat we voorlopig nog even zullen genieten van de opgefokte en charismatische bende van de Professor, lijkt ons niet verwonderlijk. Maar nu heeft het creatieve brein achter de serie een aantal uitspraken gedaan. Het idee van een vervolg is hierdoor meteen een stuk realistischer geworden.

Uitspraken van Álex Pina, de showrunner van de Spaanse Netflix serie

Álex Pina is de showrunner van de Spaanse Netflix serie. Hij verklaarde recent dat hij vindt dat er veel mogelijkheden zijn voor een La Casa de Papel spin-off. Volgens Pina hebben veel personages dusdanige sterke persoonlijkheden, dat zij interessant zouden zijn voor een vervolgserie. Personages als de sadistische en psychopatische Berlin (waarbij wij de kans het grootst achten), de geniale Professor of de wulpse Tokio komen meteen bij ons naar boven. Zelf noemt Pina ook Arturo en Denver. Het moge dus duidelijk zijn dat er meer dan genoeg personages zijn die we terug kunnen zien in een aparte serie.

La Casa de Papel spin-off

La Casa de Papel seizoen 4 staat nu online

Het blijft afwachten of er inderdaad een vervolg van de serie wordt gemaakt en wanneer dit gaat zijn. Vanwege het coronavirus zijn er bovendien veel series op pauze gezet. Voor nu staat voor iedereen eerst het nieuwe seizoen op de planning. Eerder verklapte de actrice die Tokio speelde al meer over een nieuw personage en het plot van het vierde seizoen. Mocht jij het seizoen nog niet gezien hebben, kijk het dan op Netflix. Zo kun jij er meteen achter komen of je jouw favoriete personages nog steeds zo geschikt vindt voor een La Casa de Papel spin-off.