Tips tegen haaruitval

Jij zat waarschijnlijk te denken aan verschillende spullen of middeltjes die jij in je haar kan smeren. Echter is er ook een andere oplossing: pas je voeding aan, De onderstaande voedingsmiddelen bevatten bepaalde voedingsstoffen die jou helpen de haaruitval te verminderen.

Oesters

Hou je van oesters, dan kun je jouw geluk niet op. Het diertje helpt niet alleen bij het in stand houden van je libido, het is ook een waardevol middel tegen vroegtijdige kaalheid. Dat houdt allemaal verband met de hoeveelheid zink in je lichaam. Heb je last van haaruitval dan is je zinkgehalte een stuk lager en oesters zijn juist rijk aan zink.

tips tegen haaruitval

Honing

Honing is niet alleen lekker in je thee of op brood, het is ook een fantastisch middel tegen beginnende kaalheid. Uit onderzoek blijkt dan een mengsel van negen delen honing en een deel water bijzonder effectief is. Masseer je hoofdhuid 4 weken lang met deze substantie en de haaruitval is aanzienlijk minder!

Zalm

Het eten van zalm is niet alleen gezond vanwege de grote hoeveelheden Omega3-vetzuren, het is ook goed voor je haar. Eén van de bestandsdelen van haar is namelijk keratine, een stof wat je lichaam produceert onder invloed van onder andere eiwitten. Laat zalm nu net rijk zijn aan eiwitten.

Spinazie

Van spinazie wordt je niet alleen beresterk, het bevat ook tal van noodzakelijke stoffen zoals vitamine C en vitamine D2. Heb je last van haaruitval, dan is de kans groot dat je juist een tekort hebt aan dergelijke voedingsstoffen.

spinazie gezond

Olie

Natuurlijke oliën vormen een probaat middel tegen kaalheid. Dat betekent niet dat het mogelijk om die kale plekken weer van haar te voorzien, maar het kan wel de haaruitval vertragen. De belangrijkste oliesoorten zijn die van pompoenzaad, rozemarijn en kokos. Laatstgenoemde beschermt de eiwitten in je haar zodat het minder snel uitvalt.

Noten

Omega 3 en omega 6 vetzuren zijn belangrijk bij de opbouw en het onderhoud van je haardos. Dat geldt ook voor anti-oxidanten. Beide voedingsmiddelen zitten in veel noten en zaden. Wil je dus goed voor je haardos zorgen, eet dan regelmatig walnoten of lijnzaad. Wil je het slim aanpakken, gebruik dan regelmatig sesam- of zonnebloemolie om je gerechten te bereiden.