Hoe moet je een camper bouwen?

We kennen natuurlijk allemaal de woonwagenkampen aan de rand van de stad. Super slim, want ze betalen een stuk minder maandelijkse lasten omdat de woonwagens op wielen staan en ze daardoor op elk moment kunnen vertrekken. De 25-jarige Jacques dacht hetzelfde en kocht een oude verhuisbus. Hij heeft er naar eigen zeggen jaren over gedaan, maar uiteindelijk was zijn grote klusproject af: hij had van een oude bedrijfsbus een echte mancave kunnen maken. Niet alleen leverde hem dat flink wat luxe op, ook kost het leven in zo’n camper bijna niks.

Een kleine waarschuwing vooraf: in het buitenland is het over het algemeen veel makkelijker om een bus om te zetten naar camper. In Nederland moet je je aan allemaal eisen houden, wil je een camperkenteken krijgen. Dus bepaal vooraf wat je allemaal moet regelen en installeren om in aanmerking te komen.

camper

Van bedrijfsbus naar mancave op wielen

In de mancave is de Amerikaan van alle luxe voorzien. Hij heeft voor een bizar laag bedrag van 23 dollar per maand een prachtig rijdende woning. Daarnaast heeft de camper een wifi-netwerk, een volledige keuken, een groot tweepersoonsbed en zelfs een logeerbed voor gasten. Als je denkt dat dat alles is, heb je het absoluut mis.

Hij is van nog meer gemakken voorzien: een volledig werkende droger, een smart-home systeem, een ontbijtbar, een werkende vast telefoonlijn, een douche, een toilet en zelfs terrasverlichting. Deze man heeft dus met zijn omgebouwde camper meer luxe dan een gemiddeld woonhuis. En voor de prijs had hij het absoluut niet moeten laten.

In een camper wonen is spotgoedkoop

Voor omgerekend 17.600 euro woont hij in een volledig omgebouwde bedrijfsbus. Deze kosten zijn inclusief het kopen van de bus, het bouwen en alle apparatuur die hij heeft laten inbouwen. En met maandelijkse woonlasten van 23 dollar per maand hoeft hij zich ook geen zorgen te maken. Hij hoeft trouwens nooit meer een hotelkamer te boeken: de motor van de bus werkt gewoon, dus hij kan zijn huis gewoon meenemen naar de vakantiebestemming.

Check hieronder de before en after beelden van de camper:

bedrijfsbus camper

camper ombouwen

before beeld busje

opknapbeurt bus do it yourself

man maakt camper

camper met douche