Rolex Daytona en Submariner zijn de meest gewilde luxe horloges

De Rolex Submariner en Rolex Daytona verzamelden samen meer dan 16,2 miljoen zoekopdrachten in 2023, blijkt uit de gegevens van Google Analytics. Deze iconische modellen blijven mateloos populair onder horlogeliefhebbers over de hele wereld.

Op de derde en vierde plaats vinden we respectievelijk de Omega Speedmaster en de Rolex Datejust (beide horloges hadden ongeveer 5,5 miljoen zoekopdrachten het afgelopen jaar). De top vijf wordt compleet door een ander bekend horloge van Omega: de Seamaster. 

Rolex Datejust

Ook Cartier-horloges zijn razend populair

Twee Cartier-horloges, de iconische Cartier Tank en de Cartier Santos, hebben samen meer dan 6 miljoen zoekopdrachten gekregen, wat er voor zorgt dat deze op zevende en negende plaats.

Op de achtste plaats vinden we de Patek Philippe Nautilus met meer dan 2,9 miljoen Google-zoekopdrachten. Dit beroemde horloge heeft een trouwe aanhang dankzij zijn verfijnde ontwerp en vakmanschap. Hoewel het hier alleen de zoekresultaten betreft, verwachten we niet dat dit ook allemaal potentiële kopers zijn. Voor dit horloge kan je namelijk al rekenen op een prijs van minimaal 100.000 euro. Kortom, het is een luxe klokje voor superrijken.

Lange wachttijden voor luxe horloges

Het is geen geheim dat hoogwaardige uurwerken vaak gepaard gaan met lange wachttijden. Zo kunnen Amerikanen verwachten dat ze 12 maanden moeten wachten op een nieuwe Rolex Submariner, tot 3 jaar voor een Daytona en zelfs tot 5 jaar voor een nieuwe Audemars Piguet Royal Oak.

Alternatieven voor elk budget

Voor mensen die op zoek zijn naar een luxe horloge met een wat lager budget in gedachten, zijn er gelukkig alternatieven beschikbaar. Modellen zoals de Tudor Black Bay GMT bieden kwaliteit en stijl tegen een iets betaalbaardere prijs. Wij maakten hieronder een selectie van een aantal goedkopere alternatieven van de populairste luxe horloges:

Blijvende populariteit

De populariteit van rondom deze gewilde horloges lijkt niet af te nemen. Als je al trots bent op het bezitten van een van deze uurwerken, beschouw jezelf dan gelukkig.

Of je nu een fan bent van Rolex, Omega, Cartier of Patek Philippe, deze merken hebben bewezen dat ze tijdloze uurwerken kunnen creëren die de tand des tijds doorstaan. Of het nu gaat om hun vakmanschap, design of status, deze horloges blijven de harten van horlogeliefhebbers over de hele wereld veroveren.