Typerende kenmerken van de populaire Rolex Submariner

Sinds de introductie in 1953 is het ontwerp van de Rolex Submariner nauwelijks gewijzigd. De Rolex Submariner gaat dus way back en is voor veel mensen hét ultieme duikhorloge. Het uiterlijk van het luxe horloge wordt gekenmerkt door een gegradueerde draaibare lunette (bezel), een lichtgevende display met grote wijzers en uurmarkeringen, een waterdichte Oyster kast en een zelfopwindend eeuwigdurend uurwerk.

Volgens WatchCharts worden deze horloges verkocht voor een prijs tussen de € 8.161,- en € 36.543,- (gebaseerd op de laatste 12 maanden op 09/11/2023). Hoewel de prijzen onderling veel van elkaar kunnen verschillen, kunnen we wel stellen dat het over het algemeen een prijzig horloge is dat niet zomaar is weggelegd voor iedereen.

De prijs van een Rolex Submariner te hoog? Bekijk dan de goedkope alternatieven

Ben jij fan van dit duikershorloge van Rolex, maar heb jij dit bedrag niet tot je beschikking? Dan hebben we voor jou een aantal goedkope alternatieven voor de Rolex Submariner op een rijtje gezet in verschillende prijsklassen.

1. Orient Kamasu

De eerste is de Orient Kamasu. Dit uurwerk met een diameter van 41.8 millimeter staat te boek als één van de beste horloges om mee te duiken, met een waterresistentie tot wel 200 meter. Wat in het oog springt is de kenmerkende zwarte wijzerplaat. De prijs van de Orient Kamasu ligt praktisch tussen de € 215 en € 300, en is dus een prima alternatief voor de Rolex Submariner.

Orient Kamasu
Orient Kamasu

2. Casio Duro

De Casio Duro is één van de allergoedkoopste alternatieven, maar desondanks niet minder verfijnd. Met zijn 44 millimeter diameter behuizing, welke zo’n 12 millimeter dik is, en tevens over waterresistentie tot 200 meter beschikt, is dit uurwerk erg populair in duikwereld, maar ook als accessoire bij je maatpak misstaat deze Casio Duro absoluut niet. Je hebt hem al vanaf een eurootje of € 50.

Casio Duro
Casio Duro

3. Invicta Pro Diver

De Invicta Pro Diver is met zijn robuuste uitstraling tevens een erg goed alternatief voor een Submariner. Met de roestvrijstalen horlogekast van 40 millimeter met zwarte wijzerplaat (en ook inclusief 200 meter waterresistentie) steel jij de show bij elke gelegenheid. Voor iets meer dan € 100 kun je er al eentje in je bezit hebben.

Invicta Pro Diver
Invicta Pro Diver

4. Seiko 5 SNZF17K1

Het Japanse horlogemerk Seiko heeft een goede reputatie opgebouwd als het gaat om het uitbrengen van uurwerken die niet onder doen voor de grote, gerespecteerde Zwitserse merken. De Seiko 5 SNZF17K1 behoort zonder meer in de rij van beste alternatieven voor een Rolex Submariner. De zilveren kast van 42 millimeter in combinatie met de sportieve zwart-rode rand stralen echt een gevoel van luxe en autoriteit is. Een exemplaar kost je tussen de € 300 en € 600, afhankelijk van waar je hem al dan niet tweedehands bestelt.

Seiko SNZF15K1 goedkope alternatieven rolex submariner
Seiko 5 SNZF17K1

5. Phoibos PX002C Quartz

Phoibos biedt een aantal van de voordeligste duikhorloges die momenteel op de markt zijn, waaronder misschien wel het beste goedkope quartz-alternatief voor de Rolex Submariner. Dit uurwerk biedt met zijn 42 millimeter grote kast een zeer solide constructie om de pols. Een Phoibos PX002C Quartz kost je gemiddelde € 120.

Phoibos PX002C Quartz
Phoibos PX002C Quartz

6. Pagani PD-1639

Pagani is niet enkel het Italiaanse sportautomerk, maar ook een horlogefabrikant die kennelijk goede alternatieven voor de Rolex Submariner aanbiedt. De Pagani PD-1639 kunnen we zeker in dat rijtje scharen. Met een diameter van 43 mm, uitermate geschikt voor de man met wat grotere polsen dus, en de saffierkristallen accenten kun je jezelf prima vertonen. Een exemplaar kost bij AliExpress ongeveer € 70, als we naar de wat meer gerespecteerde firma’s kijken loopt de prijs al richting de € 80.

 

Pagani PD-1639
Pagani PD-1639

7. Tissot Gentleman Powermatic 80 Silicium

De Tissot Gentleman Powermatic is een zeer verstandige keuze als je fan bent van Rolex, maar toch voor een goedkoper alternatief wil gaan. Dit geraffineerde automatische uurwerk met een 40 millimeter roestvrijstalen behuizing is verkrijgbaar in diverse versies. In het oog springt direct de blauwe wijzerplaat, die de smaak van luxe om je pols belichaamt. Deze Tissot komt misschien wel het meest in de buurt van een Submariner. Je betaalt er gemiddeld dan ook zo’n € 900 voor.

Tissot Gentleman Powermatic 80 Silicium
Tissot Gentleman Powermatic 80 Silicium

8. Tudor Heritage Black Bay

Tudor en Rolex zijn twee verschillende maar complementaire merken – en dat is ook wel te zien aan de prijs. Ze zijn beide eigendom van de ‘Fondation Hans Wilsdorf’ opgericht door de gelijknamige stichter van Rolex. Het is dan ook niet vreemd dat de Tudor Heritage Black Bay veel gelijkenissen toont met de Rolex Submariner. De robuuste kast van 41 millimeter breed straalt exclusiviteit pur sang uit. Het goedkoopste exemplaar is ongeveer € 3.000. Dat is prijzig, maar nog altijd slechts een schijntje bij wat een Submariner kost.

Tudor Heritage Black Bay
Tudor Heritage Black Bay

9. Van Speyk Dutch Diver

Dit kwaliteitshorloge van Nederlandse bodem is absoluut een zeer goede vervanger voor een veel duurdere Rolex Submariner. Het uurwerk wordt volledig in Nederland gefabriceerd, en is met zijn edelstalen saffierglazen uiterlijk – en een kast met een dikte van 12 millimeter en doorsnede van 42 millimeter – een regelrechte blikvanger om je pols. Richtprijs: € 250.

Van Speyk Dutch Diver
Van Speyk Dutch Diver

10. Oris Aquis

Last but not least, de Oris Aquis, met een gemiddelde prijs van € 2.300. Met een roestvrijstalen kast van 41,5 millimeter rond en een prachtige antraciete wijzerplaat, is de Oris ondanks zijn relatief hoge prijs een waardige vervanger.

Oris Aquis
Oris Aquis