Rolex probeert verkoop van nep horloges tegen te gaan

Een goed horloge is gemaakt om lang mee te gaan, daarom kan het voorkomen dat ze in hun leven diverse eigenaren krijgen. Toch gebeurt het vaak genoeg dat mensen horloges namaken en jij je handen legt op een namaak. Om dat te voorkomen, komt Rolex nu met een speciaal programma. De speciale retailers in het netwerk van Rolex worden aangeraden om vanaf nu hun tweedehands modellen alleen te verkopen als zij als authentiek gecertificeerd zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROLEX (@rolex)

Het “Certified Pre-Owned”-programma van het horlogemerk

In eerste instantie zullen deze gecertificeerde tweedehands horloges vanaf december 2022 alleen verkrijgbaar zijn in de Bucherer-boetieks. Deze zitten in onder andere Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Alle andere officiële Rolex-retailers kunnen kiezen om deel uit te maken van het programma in het voorjaar van 2023. Natuurlijk zal het speciale programma niet voor ieder Rolex-horloge beschikbaar zijn. Het zal alleen gelden voor horloges die minstens drie jaar oud zijn sinds zij voor het eerst door een detailhandelaar zijn verkocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROLEX (@rolex)


Hiermee proberen ze het doorverkopen van nieuwe Rolex horloges te ontmoedigen. Het programma garandeert ook de authenticiteit van de horloges die verkocht gaan worden. Zo bieden ze ook een tweejarige garantie op deze tweedehands uurwerken.

Hoewel dit allemaal positieve stappen zijn voor mensen die ooit een tweedehands Rolex willen kopen, komen er wel wat vraagtekens om de hoek kijken. Enthousiastelingen zijn namelijk bezorgd dat de geautoriseerde dealers hun klanten richting de tweedehandsmodellen duwt die in de vitrine liggen. Die kunnen ook nog eens, als ze verkocht worden tegen de huidige marktprijzen, twee keer zo duur zijn als een “nieuwer” model (ongeveer vijf jaar oud). Het enige verschil is dat ze dan het horloge kunnen kopen zonder wachtlijst. Daarom kunnen we nu alleen wachten en kijken hoe dit uitpakt.